Arja Tiili Dance Company

Kuvaaja: Eila Ruuskanen-Himma

Break the Fight- In Love! -tanssiesitys

Break the Fight - In Love! on duetto kohtaamisesta, rakastumisesta ja niistä ihanista ja myös kamalista tunteista, joita rakastuminen tuo mukanaan. Ihanat tanssijat Elena Ruuskanen ja Emre Sevim tulkitsevat kauniisti koreografi Arja Tiilin ohjaaman dueton sanoman. Tanssityyli on sekoitus nykytanssia ja breikkiä.

Duetto on osa Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan-hanketta. Duetto (kesto 15 min) on tilattavissa erilaisiin tapahtumiin ja kouluille sekä yhdistettävissä koulukiusaamisen vastaisiin breikkityöpajoihin lapsille ja nuorille.

Lisätietoja: www.breakthefight.com Ikäsuositus: 7 v. ylöspäin

Koreografi: Arja Tiili Tanssijat: Elena Ruuskanen ja Emre Sevim

Hintalappu

Hinta: 1250 € (sis. päivärahat, alv 0 %) Matkat ja rahti Helsingistä sekä majoituksen maksaa tilaava taho.

Henkilöt: 2 tanssijaa ja 1 ohjaaja = 3 henkeä. Teknisesti helppo ja liikuteltava esitys, joka voidaan tehdä aulassa, jumppasalissa, galleriassa tai vaikka ostoskeskuksessa. Tarvitaan PA ja kaiuttimet ja yksi tekninen henkilö tilaavalta taholta.

Pieni duettoteos

Esityksen voi tilata kouluille ja erilaisiin tapahtumiin aikavälillä 1.1.2017-31.12.2018.

BREAK THE FIGHT! Breikkaa koulukiusaamista vastaan -työpaja- ja esityskokonaisuudet

Break the Fight! -työpajoissa käsitellään koulukiusaamista ja erilaisuuden hyväksymistä liikkeen, musiikin, graffitin ja yhdessä tekemisen keinoin. Työpajojen ohjaajina ovat Suomen hip hop -skenen huiput ja ammattilaiset. Pajojen tarkoituksena on herättää keskustelua kiusaamisesta ja ystävyydestä sekä antaa nuorille mahdollisuus tehdä, onnistua ja liikkua yhdessä. Työpajat on suunniteltu lapsille ja nuorille, perus- ja ammattikoululaisille. Viemme väkivallattomuuden sanomaa, sillä kiusaaminen on aina väkivaltaa ja siihen pitää puuttua.

Esimerkiksi breikkipajassa käsitellään koulukiusaamista oman kehon, tunteiden ja liikkeen kautta. Kokonaisuus muodostuu breikkiopettajan breakdance soolosta, tanssiopetuksesta sekä erillisestä keskusteluosuudesta nuorten kanssa. Työpajat soveltuvat kaikille ja minkäänlaista tanssitaustaa ei tarvitse omata. Työpajat toteutetaan koulun omissa tiloissa tai esim. urheilutaloissa ja työpajan kesto on 90 min eli kaksi opintotuntia á 45 min. Työpajan suositellut ryhmäkoot jakautuvat: max. 25 oppilasta, max. 35 oppilasta, max. 45 oppilasta. Katso tarkemmat työpajapakettikokonaisuudet ja hinnat alta.

Vuonna 2017 Break the Fight! on mukana Suomi 100 - Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmistossa. BTF! vie sadalle koululuokalle työpajoja ja esityksiä. Hankkeemme kampanjoi kiusaamista ja rasisimia vastaan sekä erilaisuuden hyväksymisen ja monikulttuurisuuden puolesta.

Freshiä tekemistä nuorille hip hop- kulttuurin elementeillä

Teemme myös monialaisempaa Break the Fight! -työpajatoimintaa. Nuorille suunnatun hip hop – kurssin tarkoituksena on tutustua hip hop-kulttuurin ydintekijöihin tanssin, musiikin ja graffitin keinoin samalla tuoden nuorten oma ääni esille nuorten omilla ehdoilla. Nuoret saavat tehdä kurssijakson lopuksi oman Break the Fight! -esityksen, jossa kaikki lajit yhdistyvät; breakdance, rap/beatboksaus/DJ ja graffititaide. Voimme myös räätälöidä erilaisia työpaja- ja esityskokonaisuuksia tarpeiden mukaan. Nuorten hip hop- työpajat muodostuvat seuraavista lajeista: breakdancepajat: b-boy Haiku aka Kimmo Korpela, rap-lyriikkapajat: ohjaaja räppäri Mercedes Bentso aka Linda Maria Roine, beatboxaus- ja DJ-pajat: ohjaaja Isku aka Jere Pehkonen Winning Teamista ja graffitipajat: Hende aka Pete Nieminen Zulu Nationista. Kaikki ohjaajamme ovat saaneet Mielenterveysseuran NMEA- Nuoren mielen ensiapukoulutuksen.

1. Työpaja  Osallistujamäärä max 25 oppilasta.  Breakdance tanssiopettajan lyhyt esitys.  Yhden breikkarin vetämä tanssityöpaja.  Yksi keskustelun vetäjä  Kokonaiskesto 90 min.  Hinta 560 €

2. Työpaja  Osallistujamäärä max. 35 oppilasta.  Breakdance tanssiopettajien lyhyt esitys.  Kahden breikkarin vetämä tanssityöpaja.  Yksi keskustelun vetäjä.  Kokonaiskesto 90 min.  Hinta 675 €

3. Työpaja  Osallistujamäärä max. 45 oppilasta.  Breakdance tanssiopettajien lyhyt esitys.  Kolmen breikkarin vetämä tanssityöpaja.  Yksi keskustelun vetäjä.  Kokonaiskesto 90 min.  Hinta 790 €

4. Työpaja ja duetto Break the Fight – In Love! / Tai breikkibattle  Osallistujamäärä max. 25 oppilasta.  Break the Fight – in Love! Duetto (15 min) tai neljän b-boyn tanssikoreografia eli battle (10 min).  Yhden breikkarin vetämä tanssityöpaja.  Yksi keskustelun vetäjä.  Kokonaiskesto 105 min.  Hinta 1550 €

5. Kolmen kuukauden kurssimuotoinen BTF-paketti - 10 x 1,5 h työpajaa  Kurssimuotoisen työpaja toteutetaan esim. kerran viikossa koululuokalle.  Paketti sisältää yhteensä 10 työpajaa ja näyttämölle asettelun osallistujien kanssa.  Osallistujamäärä max. 25 oppilasta.  Oppilaat luovat oman Break the Fight! esityksen ammattiohjaajien johdolla.  Tarkempi aikataulu on sovittavissa  Hinta 8 500 €

Huom! Paketit 4–5 on mahdollista tarjota myös suuremmalle osallistujamäärälle, mutta se nostaa paketin kustannuksia. Valittavat ryhmäkoot ovat max 25, max 35, max 45 oppilasta. Isommissa ryhmissä on useampi ohjaaja paikalla. Yllä mainittujen työpajojen lisäksi meiltä on mahdollista tilata myös eri mittaisia breakdance battle- esityksiä erilaisiin tapahtumiin sekä näyttämöteos Break the Fight – I was here! 45 min ja Break the Fight – In Love! 15 min. Työpajakokonaisuuksien hintoihin ei sisälly päivärahat, matkat ja majoitus. ALV 0 %.

TYÖPAJAN VETÄJIEN ESITTELYT

KIMMO ”Heavy Haiku” KORPELA on tanssinut breikkiä vuodesta 1999 lähtien. Hänen liikerepertuaarinsa on kokonaisvaltainen, sisältäen kaikkia breikin osa-alueita. Haikun tanssityyliä voisi luonnehtia dynaamiseksi, värikkääksi sekä arvaamattomaksi, joskin musiikki ja tilanne määrittävät viime kädessä liikkeiden lopullisen muodon. Heavy Haiku voitti breikin Suomenmestaruuden joulukuussa 2015 ja 2013. Kimmo on toiminut breakdance -opettajana vuodesta 2002 lähtien (mm. Turun Seudun Tanssioppilaitos sekä Dance Studio Funky). Lisäksi hän on pitänyt useita tiiviskursseja myös muiden tanssi- ja liikuntatoimijoiden pyynnöistä.

JERE “Isku” PEHKONEN on suomen beatbox-skenen pioneerejä. Iskulaatikon show viihdyttää jokaisella kerralla sisältäen huumoria, huikeita beatbox-taidonnäytteitä ja tunnettuja kappaleita radiohiteistä hip hop klassikoihin.Esityksen äänimaailma vetää katsojan mukaansa maailmaan, jossa äänet luovat tyhjälle lavalle tilanteita ja tapahtumia jotka huumorilla höystetty show sitoo luontevasti yhteen. Ja mikä huikeinta – kaikki äänet tulevat yhden miehen suusta.Vuonna 2005 Iskulaatikko voitti Pohjoismaiden Beatbox-mestaruuden ja on tälläkin hetkellä hallitseva beatboxin Suomen mestari. Hän on esiintynyt niin klubeilla kuin suurilla lavoilla jo vuosikymmenen ajan sekä suomessa että ulkomailla. Mainittavia esiintymisiä ovat mm. lämppärinä esiintymiset Busta Rhymesille sekä 50 Centille.

LINDA-MARIA ”Mercedes Bentso” ROINE on suomalainen rap-artisti. Hänen yhteiskuntakriittiset sanoituksensa käsittelevät muun muassa päihdeongelmia, väkivaltaa ja syrjäytymistä. Bentso on ollut viime vuosina myös useasti julkisuudessa nuorten syrjäytymisestä keskusteltaessa. Romanitaustainen Bentso on kotoisin itä-Helsingistä, jossa hän varttui yksinhuoltajaäidin lapsena. Bentso on avoimesti kertonut kokemastaan koulukiusaamisesta ja parisuhdeväkivallasta sekä omasta huumeidenkäytöstään. Rap-musiikista hän kiinnostui 15-vuotiaana, kuunneltuaan Steen1:n sanoituksia, jota Bentso myös pitää suurimpana innoittajanaan. Bentso peilaa biiseissään yhteiskunnan epäkohtia omiin kokemuksiin ja ottaa poliittisesti kantaa henkilökohtaisten tarinoiden valossa. Mercedes Bentso esiintyy myös Break the Fight- I was here! esityksessä, jossa hän räppää omakohtaisesta koulukiusaamiskokemuksestaan.Kantaaottavista sanoituksistaan tunnettu Mercedes Bentso on myös kiinnostunut politiikasta. Bentsoa on kuultu presidentti Sauli Niinistön käynnistämässä ”Ihan tavallisia asioita” -projektissa, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomiota nuorten syrjäytymiseen ja hän on ollut myös keskustelemassa aiheesta Yleisradion A-Talk -ohjelmassa. Helsingin Yhteiskunnallinen Opisto myönsi Bentsolle Yhteiskunnallisen tietoisuuden herättäjä 2013 -palkinnon.

PETE ”Hende” NIEMINEN leikkii kulttuurikentän ja nuorisotyön saralla millon milläkin välineellä. Mies ei osaa mitään täydellisesti, mutta kerää kokemuksia sieltä täältä, joiden ansiosta kertyneitä tietoja ja taitoja yhdistelee hieman totutusta poikkeavin tavoin, mutta ei liian tosissaan. Ajankohtaisiin aiheisiinkin hän ottaa ajoittain kantaa töillään, pilapiirtäjien hengessä. Graffitiin rakastuminen tapahtui 1980-luvun lopulla ja ensimmäiset maalaukset syntyi 1988. Vuodesta 2006 alkaen Hende on pitänyt muutamia taidenäyttelyitä ja ohjannut kymmeniä työpajaprojekteja kouluissa, nuorisotapahtumissa ja festivaaleilla joko soolona tai osana isompaa ryhmää, kuten Funk On ry, FiveOneZulus tai TeamHaloo. Niemisen maalauksia löytyy monista Suomen kaupungeista ja ajoittain ulkomailtakin.Hän opiskelee Metropolia AMK:ssa kulttuurituotantoa ja kirjoittaa Hendenvaara-nimistä blogia, aina kun maailman pelastamiseltaan ehtii.

ARJA TIILI on helsinkiläinen, vuonna 1972 syntynyt tanssija, koreografi ja Arja Tiili Dance Co:n taiteellinen johtaja. Hän on valmistunut klassiseksi balettitanssijaksi Svenska Balletskolanista Tukholmasta ja opiskellut koreografilinjalla Helsingissä Teatterikorkeakoulussa. Arjalla on 25 vuoden kokemus tanssitaiteen ammattilaisena niin Ruotsissa kuin Suomessa. Arjalle myönnettiin 2013 Valtion 5- vuotinen taiteilija-apuraha vuosille 2014-18. Tiili on tehnyt ja tuottanut 39 teosta esittävän taiteen eri tyylilajeissa. Arjalla on laaja kokemus tanssi- ja esitystaiteesta niin esiintyjänä kuin koreografi- ohjaajana kuten myös tapahtumatuottajana. Tiili suunnittelee myös erilaisia esitys- ja työpajakonsepteja. ”Yhteiskuntakriittisyys on esityksissäni olennaista. Teokseni rakentuvat usein kysymysten ympärille.

ARJA TIILI DANCE COMPANY on koreografi, tanssija Arja Tiilin johtama ryhmä, joka tuottaa laadukkaita, omalaatuisia, rohkeita sekä hauskoja teoksia ja työpajoja. Teosten taiteellisen henkilökunnan Arja Tiili hakee aina produktiokohtaisesti. Työryhmissä näkyvät erilaiset etniset ja kulttuuriset taustat ja tyylilajit. Oleellista on törmäyttää ja sekoitella luovasti erilaisia osaamisia, taiteenlajeja ja tyylejä. Arja Tiili Dance Co:n tavoite on tuottaa kantaesityksiä ja luoda niille myös aktiivista kiertuetoimintaa yhteistyössä alan muiden toimijoiden kanssa. Lisäksi järjestetään työpajoja taiteilijoille, yrityksille, yhteisöille ja kouluille.Tärkeää on myös kansainvälisyys ja suomalaisen nykytanssin tunnetuksi tekeminen. Arja Tiili on aktiivinen perustajajäsenen pohjoismaisessa koreografiyhteisössä, Nordic Choreographic Collaborationissa, jossa luodaan verkostoja pohjoismaisten tanssijoiden ja koreografien välille. Ajankohtaista tällä hetkellä on valtakunnallinen Break The Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan- hanke 2014-18 ja sen kehittäminen. Arja Tiili Dance Co / Intomieliset ry pääsi Valtion toiminta-avustuksen piiriin vuonna 2013 ja Helsingin kaupungin toiminta-avustuksen piiriin vuonna 2014.

Yhteystiedot

Olethan meihin rohkeasti yhteydessä, niin kerromme mielellämme lisää. Arja Tiili, projektijohtaja puh. 050 375 6728 email: arja@arjatiili.fi

Löydät meidät! www.breakthefight.com Facebook: https://www.facebook.com/breakthefight Twitter: Arjuli Instagram: breakthefight LinkedIn: Arja Tiili

Katso duetto Vimeosta: https://vimeo.com/139184524

Kuvaaja: Eila Ruuskanen-Himma}