Aurinkobaletti

IF YOU SNOW AWAY on tanssiteos lumesta. Lumesta, jonka viehättävimpiä ominaisuuksia on sen monimuotoisuus. Yksinäinen lumihiutale on täydellisen symmetrinen, lumimyrsky muistuttaa kaaosta. Paitsi tanssivasta lumesta, If You Snow Away on kertomus Aleksandr Puškinista ja hänen romanttisesta novellistaan Lumimyrsky.

* Syksyllä 2016 ensi-iltansa saaneen teoksen on Aurinkobaletille tehnyt Venäjän nykytanssin ykkösnimi Sasha Pepeljajev, joka vieraili ryhmässä jo 7. kerran. Pepeljajev on tehnyt Aurinkobaletille aiemmin muun muassa Turun ja Tallinnan Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 kansainvälisen suurtuotannon Tanssiva torni.

Sasha Pepeljajev on lukuisin kunnianosoituksin palkittu koreografi-ohjaaja. Viimeisimmäksi hänen Moskovan baletille tekemänsä Café Idiot -teos sai Venäjän näyttämötaiteen ”Oscarin”, Kultaisen naamion, vuoden 2015 parhaana nykytanssiteoksena.

Lehdistössä sanottua teoksesta:

”Tällaista näyttämötapahtumaa katsoo kuin lumottuna.— Kokonaisuuden audiovisuaalinen anti äänimaailmasta valaistukseen, puvustuksesta tanssijoiden siirtämiin metallisiin lavasteisiin tai lattialle ja videokankaalle leijuviin lumihiutaleisiin on tehokasta, yllättävää ja toimivaa. — Aurinkobaletin kaikki tanssijat tekevät taattua laatutyötä muuttuvissa rooleissaan.” Turun Sanomat / Kaisa Kurikka 9.9.2016

”Tulos sykkii yhä uusia yllätyksiä, jotka toteutuvat vauhdin ja suvantokohtien tarkkaan punnitussa rytmissä. Jälkikuvat palaavat vielä pitkään väkevinä mieleen, niin tehokas ja nyansoitu esitys on. Teoksen avainsana on salaisuus, arvoitus. Se kasvaa Aurinkobaletin erinomaisen ryhmän esityksessä tarkasteluksi lumen ominaislaadusta ja ihmiselämän kätketyistä voimista, joissa yhdistyy tragiikka, komiikka ja huumori. Pepeljajev ei olisi Pepeljajev, ellei hän kaiken aikaa virittäisi katsojan mielikuvitusta liikkumaan. Joka on nähnyt hänen mestarillisia töitään esimerkiksi Virossa, toivoo, että Aurinkobaletin kiertueita nähdään muuallakin kuin Turussa.” Jouko Grönholm / Teatteri&Tanssi+Sirkus -lehti (2016/6)

”Ensi-iltayleisö hurmaantui teoksesta niin etteivät aplodit meinanneet loppua ja esiintyjät päästä lavalta vapaalle. — Tämä maaginen lumihiutaleiden tanssi on vaikeasti sanoin kuvailtavissa. Se kannattaa nähdä ja kokea itse.” Liisa Lalu Testing Turku -blogissa.

Kesto: 1,5 h (ei väliaikaa)

Ikäsuositus: yli 12-vuotiaille

Konsepti, koreografia, visualisointi, interaktiivinen videografiikka: Sasha Pepeljajev | Tanssi: Mikko Kaikkonen, Päivi Kujansuu, Urmas Poolamets, Patrick Di Quirico, Elina Raiskinmäki | Pukusuunnittelu: Sergei Illarionov | Valosuunnittelu: Marko Kallela | Äänisuunnittelu: Eero Auvinen | Tekstien käännökset: Jukka Mallinen | Tuottaja: Aurinkobaletti

Hintalappu

- Näytöskorvaus 2 500 € (sis. hsk:t), lisäesityksen/-esitysten hinta neuvotellaan erikseen.

plus:

- Päivärahat todellisen matka-ajan mukaisesti.

- Majoitus tilaajan järjestämänä ja kustannuksella (5 miestä, 2 naista)

- Matkakulut toteutuneen mukaan (kilometrikorvaukset + mahdolliset matkaliput)

**

- Lähtöpaikka: Turku

- Matkustus: Aurinkobaletin pikkubussi + peräkärry > kyydissä vähintään 2 teknikkoa, mahdollisesti myös tanssijat (riippuu matkan pituudesta ja kiertueen kestosta).

- Rahti: pääsääntöisesti ei tarvita erillistä rahtia (kulkee Aurinkobaletin peräkärryssä)

- Kiertuehenkilökunnan määrä: 7 (2 naista, 5 miestä)

- Aurinkobaletti laskuttaa.

Esitystilatarpeet

Teos on esitettävissä ainoastaan teatteritilassa. Ei rajoitusta katsomon koossa.

Näyttämö: Leveys min. 12 m, syvyys min. 12 m, vapaa korkeus min. 5 m, ripustusmahdollisuus (lennätys)

Muut: - Valkoinen tanssimatto - 2 videotykkiä - Valo- ja äänikalustotarpeet sekä yksityiskohtainen raideri toimitetaan erikseen

Rakennusaika: - Tarvitaan kokonainen rakennuspäivä

Henkilökunta kiertueella: - Valosuunnittelija (myös esitysajo) - Äänisuunnittelija (myös esitysajo) - 5 tanssijaa

Aika

If You Snow Away -teos pysyy Aurinkobaletin ohjelmistossa vähintään vuoden 2018 loppuun. Aurinkobaletti on ensemble-ryhmä, ja esitysajat ovat neuvoteltavissa joustavasti.

Muut

- Teoksen yhteyteen on räätälöity Aurinkobaletin tanssijoiden (2/ryhmä) ohjaama 1,5 tunnin mittainen workshop. Workshopin pitäminen kiertueella 1. näytöspäivänä ei ole kuitenkaan mahdollista.

- Aurinkobaletti toimittaa tilaajalle tarvittavan tiedotus- ja markkinointimateriaalin. Mahdollisista painotuotteista ja mainoksista kustannuksineen vastaa tilaaja.

Yhteystiedot

AURINKOBALETTI

Toiminnanjohtaja Katja Lehmussaari

katja.lehmussaari@aurinkobaletti.fi

puh. (02) 284 0100, 050 524 7921

- www.aurinkobaletti.fi - www.facebook.com/Aurinkobaletti

> If You Snow Away -teoksen FB-tapahtuma 17.3.-6.4. > https://www.facebook.com/events/1325917920775345/

- www.vimeo.com/aurinkobaletti

> If You Snow Away -teoksesta otteita: https://vimeo.com/185680010
  (teos on katsottavissa myös kokonaisuudessaan Vimeosta. Salasana pyydettäessä.)

- www.twitter.com/aurinkobaletti - www.instagram.com/aurinkobaletti