Ballet Finland

Teos

Me suomalaiset olemme paljon muutakin kuin pelkkää sisua. Niukan tunteiden ilmaisun takaa löytyy avara maailma. Mitä kaikkea kätkeytyykään ”Perkele!” huudahduksen taakse? Mitä kaikkea suomalaisuus on? Mitä kaikkia ilmaisukeinoja meillä on käytössämme?

Perkele! -baletti vastaa näihin kysymyksiin käsittelemällä suomalaista tunne-elämää ja ilmaisutapoja baletin, musiikin visuaalisten taiteiden keinoin. Suomalaisten rikas ”perkele” sanan käyttö inspiroi koreografi Ville Valkosta ja säveltäjä Vellu Halkosalmea luomaan tanssin ja musiikin avulla kansainvälisen kielen, jonka jokainen katsoja voi ymmärtää omasta äidinkielestään riippumatta.

Baletissa koreografian ja musiikin lisäksi myös valo ja videotekniikalla on merkittävä rooli kokonaisuudessa. Tekniikka on yksi koreografian elementti ja valaistus on myös kiinteässäyhteydessä puvustukseen ja lavastukseen. Eri taidemuotojen välisiä rajoja rikotaan rohkeasti: video on osa koreografiaa, puvustus ja lavastus on osa valaistusta, tanssijat ovat osa lavastusta ja videota. Eri taidemuodot ovat erottamattomia tekijöitä jotka yhdessä muodostavat henkeäsalpaavan kokonaistaideteoksen.

Perkele! -baletti herättää keskustelua suomalaisten keskuudessa nostamalla esiin suomalaisia hyveitä ja kipupisteitä sekä meidän tapaamme ilmaista tunteita, joka muille kansoille on joskus hankala ymmärtää. Produktio synnyttää julkista keskustelua käsittelemistään aiheista näkymällä sekä perinteisissä medioissa eri sosiaalisen median kanavissa vuoden 2018 aikana. Tammikuun esitysperiodin kenraaliharjoitukseen kutsutaan koululaisia ja taideopiskelijoita, ja myös heitä herätetään pohtimaan aiheita ennen esitykseen tuloa mm. sosiaalista mediaa hyödyntäen. Produktio vahvistaa positiivista Suomi -kuvaa.

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Koreografia: Ville Valkonen

Säveltäjä: Vellu Halkosalmi

Valaistus ja videosuunnittelu: Eetu Lipponen

Pukusuunnittelu: Angelo Alberto

Lavasuunnittelu: Marko Sunila ja Ville Valkonen

Tanssijat: Ballet Finland

Kuoro: EMO Ensemble

Orkesteri: Vellu Halkosalmi, Lauri Schreck ja Samuli Kosminen

Hintalappu

Sopimuksen mukaan. Kysy lisätietoja.

Raideri

Kysy lisätietoja.

Koko

Suuri yleisöteos nuorille ja aikuisille

Aika

Ohjelmistossa 2019 alkaen

Muut

Mahdollisuus yleisökeskustelulle.

Yhteystiedot

ville.valkonen@balletfinland.com tai info@balletfinland.com

Ville Valkonen: +358408441196

http://www.balletfinland.com/ https://www.facebook.com/BalletFinlandOfficial/