Erika Alajärvi

Teos

¡Hyvästi Carmen! pureutuu carmenmyytteihin karikatyyrien kautta: ilkikurinen Carmen leikittelee ja provosoi, rohkea Carmen pärjää miesten maailmassa toimimalla kuin mies, surullinen Carmen uskoo olevansa kohtalon vanki. Teoksen musiikkina kuullaan flamencoa ja klassista musiikkia, osin nauhalta osin sellon soittamana.

Teos sai uuden ensi-illan 1.12.2016, jolloin sen tanssi ensi kertaa flamencon nuorta polvea edustava Marja Rautakorpi.

kesto: n. 30min

koreografia: Erika Alajärvi

tanssi: Marja Rautakorpi

sello: Mika Seppänen

puvustus: Anna Peréz

valosuunnittelu: Helena Roivainen

kesto n. 28 min

kantaesitys: 25.8.2010 Turku (Erika Alajärven tanssimana)

ensi-ilta Marja Rautakorven tanssimana: 1.12.2016 Helsinki

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Lempäälästä kotoisin oleva MARJA RAUTAKORPI (1991) kuuluu suomalaisen flamencon nuoriin lupauksiin. Hän aloitti flamencotanssiopintonsa 7-vuotiaana ja jatkokouluttautui myöhemmin Espanjassa mm. Madridin María de Ávila -konservatorion flamencopedagogilinjalla ensimmäisenä ulkomaisena vaihto-opiskelijana. Rautakorpi on laajentanut osaamistaan taidetanssin saralla Savonia-ammattikorkeakoulussa, josta hän on valmistunut tanssinopettajaksi. Rautakorpi on opettanut flamencoa mm. Kajaanissa, Kuopiossa, Porissa, Turussa ja Tampereella ja tanssinut mm. Maija Lepistön ja Anu Silvennoisen flamencotanssiteoksissa. Vuonna 2011 hän teki esikoisnäyttämöteoksensa Kuuran kosketus yhteistyössä flamencotanssija Riina Korhosen kanssa. Hänen viimeisin koreografiansa Amalgama viidelle tanssijalle ja neljälle muusikolle kantaesitettiin Kuopiossa maaliskuussa 2016.

MIKA SEPPÄNEN valmistui musiikkipedagogiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2009. Hän teki erikoistumisopinnot ja taiteellisen A-kurssin Turun Taideakatemiassa vuonna 2011. Hän opettaa sellonsoittoa Luoteis-Helsingin musiikkiopistossa ja johtaa Pakilan musiikkiopiston jousiorkestereita. Opetustyön lisäksi hän toimii muusikkona erilaisissa kokoonpanoissa ja projekteissa. Monitaiteelliset produktiot ovat erityisen mieluisia.

ERIKA ALAJÄRVI on tehnyt flamencoa tunnetuksi suomalaisille kahdenkymmenen vuoden ajan esiintymällä ja opettamalla. Tanssijana ja koreografina hänen tavoitteenaan on tanssiteoksen luominen flamencoa liikekielenä ja inspiraationa käyttäen, menettämättä sitä mikä flamencossa on luonteenomaista ja valmista dramaturgiaa. Hän on uransa aikana ollut vaikuttamassa flamencotanssin nousuun muun taidetanssin rinnalle Suomessa. Alajärven viimeisempiä, kiitettyjä flamencotanssiteoksiaan ovat Animal triste (2015), Women in Me (2014), GAIA (2013), Lonh (2011), ¡Hyvästi Carmen! (2010) ja memento (2009).

Hintalappu

Hinta tiedusteltavissa.

Esitystä varten matkustaa kaksi-kolme henkilöä (2 esiintyjää ja mahdollisuuksien mukaan teknikko tai ohjaaja) Helsingistä. Esitys on mahdollista laskuttaa palkkiona kaikkine kuluineen tai esityksen voi maksaa myös palkkana taiteilijoiden verokorteilla + pävärahat + matkakulut. Ei rahtia.

Raideri

Tilavaatimus minimissään 5X8m, black box. Ei mielellään tanssimattoja (jos tanssimatto, niin musta), puinen lattia. 2 mustaa käsinojatonta tuolia. Laadukas äänentoistolaitteisto, mikrofoni sellolle. Valot on mahdollista rakentaa esityspäivänä.

Koko

Sopii monenikäisille tanssista, musiikista, esitystaiteesta kiinnostuneille, teoksen kesto n. 30min. Mielellään black box min. 5x8n, mutta sovitettavissa myös muunlaisiin tiloihin

Aika

1-3 esitystä peräkkäisinä päivinä

Muut

Mahdolliset workshopit eri sopimuksesta. Yleistyö on mahdollista esityksen jälkeen.

Yhteystiedot

info@hierbabuena.fi

0465982281

www.hierbabuena.fi

VIDEO: www.vimeo.com/hierbabuena/carmen2016 salasana: UusiCarmen