Flow Productions

Teos

Taiteilijaprofessori-tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunulan ja työryhmän versio Yrjö Kokon klassikkosadusta Pessi ja Illusia on äärimmäisen voimakas tulkinta rakastetusta tekstistä. Näyttämölle puhtaalta pöydältä luotu maailma on tekijöidensä tapa käsitellä Pessiä ja Illusiaa. Tutut hahmot ovat saaneet uusia tasoja liikkeen, ilmaisun ja visualisoinnin kautta. Visuaalisesti oivaltava, karhea ja kaunis teos avaa Kokon sadun hahmot ja niiden maailman moniulotteiseksi, syväksi kokonaisuudeksi, jota katsoja syventää entisestään oman tulkintansa myötä. Tältä Pessi ja Illusia näyttää vuonna 2017.

Pessi ja Illusia on kokonaistaideteos, jossa yhdistää tasapainoisella tavalla nykytanssia, -sirkusta, musiikkia ja visuaalisuutta. Teoksen tekemisen lähtökohtana on ollut paperimateriaali, jota hyödynnetään monipuolisesti niin lavastuksessa, puvustuksessa kuin äänimaailmassa. Teoksen parissa ovat viihtyneet kaiken ikäiset katsojat. Suositusikäraja on 6-7 vuotta.

Esityksen kesto: 50 min.

Pessi ja Illusia on kantaesitetty Oulussa, kulttuuritalo Valveella vuonna 2015 ja saanut uusintaesitykset 2017 Flow Productionsin ja JoJo-Oulun Tanssin Keskuksen ohjelmistossa. Toukokuussa 2017 se vierailee Cirko-festivaalilla Helsingissä.

Kritiikkilainaus: ”Esitys on fyysinen ja ronski, hitusen anarkistinen ja pidättyvän kaunis. Tiivis kerronnan rytmi pitää otteessaan ja yllättää. Ylöspano on komea ja sukellus sadun maailmaan todellinen.” Petri Kauppinen/Kaleva

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Pessin ja Illusian tuotannosta vastaa Flow Productions yhteistyökumppaninaan JoJo-Oulun Tanssin Keskus. Teosta ovat olleet taiteilijaprofessori Yli-Maunulan kanssa luomassa tanssitaiteilijat Milla Virtanen, Teemu Tuohimaa ja Katri Lausjärvi, sirkustaiteilijat Sanna Vellava ja Katja Kortström sekä valtionpalkitusta lastemusiikkiduo Soivasta Siilistä tutut muusikot Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela. Puvustuksesta ja lavastuksesta vastaa niin ikään valtionpalkittu Pirjo Valinen avustajanaan Heidi Kesti. Äänisuunnittelijana toimii Aake Otsala ja valosuunnittelijana Jukka Huitila. Apulaisohjaajana on toiminut Milla Virtanen.

Flow Productions on dynaaminen nykytanssin tuotantoryhmä, jonka tavaramerkkinä ovat elämykselliset monitaiteelliset teokset. Sen ovat perustaneet tanssitaiteilija Maria Littow ja taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunula, joka toimii myös ryhmän taiteellisena johtajana.

Hintalappu

Yhden esityksen hinta laskutuksena 8000€ (yhdistyksemme on ALV-verovapaa). Sisältää esityskorvauksen 12:lle, työnantajakulut, päivärahat (3vrk), materiaalikulut sekä rahdin. Rahti tarkoittaa lavastuksen, puvustuksen ja rekvisiitan kuljetusta vuokrattavan pakettiauton kolmen päivän vuokrausta Oulusta. Pakettiauton mukana matkustaa kaksi työryhmän jäsentä. Lisäksi tilaaja maksaa matkat 10:lle ja majoituksen 12:lle.

Matkat: Kaksi työryhmän jäsentä matkustaa lavasteiden kanssa pakettiautossa Oulusta. Kustannus: bensakulut. 5 matkustaa Helsingistä. 5 matkustaa Oulusta.

Useamman esityksen hinnasta samassa teatterissa voidaan neuvotella.

Raideri

tekniset vaatimukset (valo, ääni, lattian materiaali ja väri jne.), tilat (min. ja max. syvyys, leveys ja korkeus), onko ryhmällä oma teknikko, arvioitu rakennusaika, muut tarpeet?)

TILA: Teos on alunperin toteutettu kulttuuritalo Valveen Valvesalissa, jonka näyttämön koko kyseisessä esityksessä oli 12m x 14m ja korkeus n.8m. Kiertueella tilan minimivaatimus: 10m x 10m ja korkeus 7m.

LATTIA: Esityksen lavastukseen kuuluu paperinen lattia ja taustaverho, jotka tulevat ryhmän mukana esityspaikalle.

KIINNITYSPISTEET: Ilmakiinnityspisteiden (5 kpl) working load limit 500kg. - takana vasemmalla (rengastrapetsi) - edessä vasemmalla (liina) - keskellä tai vaihtoehtoisesti edessä keskellä (rengastrapetsi) - edessä oikealla (vertikaaliköysi) - edessä vasemmalla liinan vasemmalla puolella (kiikku) Ideaalitilassa näyttämön päällä olisi sillasto, jolta operoidaan ilmavälineitä ja lavastuselementtejä. Muussa tapauksessa rigaussuunnitelma tehdään tilakohtaisesti.

VALOKALUSTO: 25 profiili ETC (& Zoom) 3 fresu 1000W 10 Robe LED Wash MA valopöytä MDG

Lisätietoa: valosuunnittelija Jukka Huitila 041-511 9112 jukka.huitila@gmail.com

Valokartta ja kiinnityspisteet

ÄÄNEN TARPEET: Lähdemateriaali on (erittäin) dynaamista nelikanavasoundia joka ajetaan omalta laitteistolta (linja-tasoinen ulostulo), ellei nyt talossa satu olemaan ajantasalla olevaa ableton live -lisenssiä ja tietokonetta…

Left ja right olisi hyvä olla laadukas ripustettu PA, jossa tarpeeksi hönkää sub-puolella, sekä stereokuvan mahdollisimman hyvin erotteleva yläosasto. Taka left ja -right mielellään koko kaistan toistava järjestelmä ripustettuna yleisön taakse ja kattaen koko katsomo-alueen.

Viritystä varten olisi hyvä saada koko prosessointiketju helposti käden ulottuville. valmiiksi hyvin viritetty on tietty aina parempi. :)

Mikrofonilinjat ja mikkitoivomukset:

1. pahvinen ksylofoni (stage left) - sm57 ilman ständiä. 2. pulloteline-soitin (stage left)- pienikalvoinen kondensaattori, ja pieni musta puomiständi (taikk telineeseen teipattava viritelmä). 3. tuuletin (stage right) - mikä tahansa dynaaminen rumpu-klipsu-mikki. 4. tuuletin (stage left) - mikä tahansa dynaaminen rumpu-klipsu-mikki.

Mikseri jossa on eq mikrofonikanaville ja plate/big hall/bloom/mikätahansaisotila -reverb. Erotusmuuntajat (4ch) ei olis myöskään pahitteeksi linja-materiaalille. (oikeat audio -muuntajat, eikä pelkkä ”ground lift” kikostus ).

Esityksen ajoa varten tarvitaan noin puoli metriä tyhjää pöytätilaa läppärille ja äänikortille, sekä hyvä näkyvyys koko näyttämölle ja kattoon.

Lisätietoa: äänisuunnittelija Aake Otsala 041-5119115 aake.otsala@suneffects.fi

MUITA TARPEITA VIERAILUKOHTEESTA: - Savu- ja usvakone. - Korokkeet: 4 koroketta, kaksi neliönmallista 1m x 1m ja 2 suorakaiteen muotoista 1m x 2m tasoa. Korokkeen jalkojen korkeus 40cm.

RAKENNUSAIKA JA TEKNIKOT: - Ideaali rakennusaika: 1 rakennuspäivä ennen ensimmäistä esityspäivää. - Hyvällä ennakkosuunnittelulla selvitään mikäli käytössä vain yksi päivä sekä rakennukseen että esitykseen. Minimi rakennusaika 8h. - Ryhmän mukana matkustaa ääni- ja valosuunnittelija sekä lavastaja ja hänen assistenttinsa, jotka johtavat rakennusta. - Tarvitaan vierailukohteesta: ääniteknikko, valoteknikko, 1-2 näyttämömiestä. - Purkuaika: 2-3h - Esityksen kesto: 50 min.

Koko

Teos on suurimuotoinen mitä tulee lavastukseen ja visuaaliseen toteutukseen sekä näyttämön ideaalikokoon, joka on 12m x 14m. Tavoitteena on silti saada intiimi katsojasuhde näyttämön ja katsomon välillä. Esiintyjiä on 7 ja kiertueella on yhteensä 12 henkilöä.

Esitys on suunnattu koko perheelle. Sen parissa viihtyvät niin aikuiset kuin eri ikäiset lapsetkin. Suositusikäraja 6-7 v. johtuen voimakkaista tunnelmista ja henkilöhahmoista. Meillä on ollut katsojina esikouluryhmiä ja vanhempien sylissä yksittäisiä sitäkin nuorempia lapsia.

Aika

aikaikkuna (milloin esitykset mahdollisia / milloin ei), kuinka monta esitystä, kuinka pitkäksi aikaa voi sitoutua Työryhmä on teoskohtaisesti koolla, joten tarkkaa aikaikkunaa emme pysty antamaan. Pitkän tähtäimen suunnittelulla saamme työryhmän kasaan ja sitoutumaan pitkäksikin aikaa. Ideaali esitysmäärä yhdellä paikkakunnalla olisi 2-3 vaativan rakennusurakan takia.

Muut

workshopit sis. hintaan?, yleisötyö, viestintä/markkinointimateriaali

Workshopit erikseen 105€/tunti (sisältäen palkan ja työnantajakulut) Yleisötyö, esim. yleisökeskustelu tai taiteilijapuheenvuoro sisältyy hintaan.

Käytettävissä on erittäin laadukasta kuvamateriaalia (valokuvaajat Pekka Mäkinen ja Janne-Pekka Manninen). Kuvia Flickrissä: https://flic.kr/s/aHskSq7z68 Traileri: https://vimeo.com/143598997 Valmis julistepohja ja sähköinen mainoa olemassa, joista voi tilata uusilla esitystiedoilla uusintapainoksen.

Yhteystiedot

sähköpostiosoite, puhelin, facebook, vimeo, videolinkki Ohjaaja-tuottajan sähköposti: pirjo@flowprod.fi Puhelin: Pirjo Yli-Maunula 0400-938164 Facebook: https://www.facebook.com/flowproductions/ Traileri: https://vimeo.com/143598997 Vimeolinkki teostaltiointiin: https://vimeo.com/147312342 (salasana: flow) Kuvia Flickrissä: https://flic.kr/s/aHskSq7z68 Nettisivut: www.flowprod.fi