Teos

MATHBOX COMPANY ESITTÄÄ: PRINSSI REI

Koko perheen maaginen teatteriseikkailu yhdistää teatteria, tanssia ja sirkusta ottaen vaikutteita peking oopperasta. Ohjaaja Elias Edström on peking oopperan maisteri ja ensimmäinen Pekingin National Academy of Chinese Theatre Arts –korkeakoulusta valmistunut ei-aasialainen. Esityksessä puhutaan 39 kieltä sekä suomea ja ruotsia. Kielistä tärkein on kuitenkin kehon kieli – esitys on fyysistä teatteria, joka ylittää kieli- ja kulttuurirajat visuaalisuudellaan ja fyysisyydellään. Lavastuksen sijaan annamme tilaa kehoille, valoille, äänille ja musiikille, jotka luovat kokonaisuuden, joka voi kasvaa katsojan mielikuvissa rajattomasti.

Nuoren Prinssi Rein kotimaassa vallitsi hirmuinen kuivuus. Pilvet eivät olleet sataneet moneen kuukauteen. K​aivot olivat kuivuneet, jokien uomat muuttuneet kivikoviksi halkeileviksi poluiksi, kasvit tekivät kuolemaa ja suuret puutkin karistivat jo lehtiään. ​Huhutaan, että mahtava Iki-Velho on varastanut vedensiemenen, ​jotta​ maailma​ olisi hänen kaltaisensa:​ ruma, harmaa ja rutikuiva… Ilman vedensiementä ei sadetta enää tule, eikä vesi riitä kyläläisille. Ainoa ratkaisu​,​ on lähettää joku vaaralliselle matkalle kauaksi pohjoiseen vedensiementen lähteelle​.​

Mitä teemme sitten, kun vesi loppuu? Miten voimme elää sovussa ja yhdessä ehtyviä luonnonvaroja sekä toisiamme kunnioittaen? Prinssi Rei puhuttelee kaikkia ajankohtaisilla aiheilla ja taistelee ennakko-oletuksia vastaan. Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuteemme valinnoillamme.

Ekolologiset arvot ovat esityksessä tärkeässä roolissa. Puvustus perustuu ekoskenografiaan. Kaikki esityksen materiaalit ja työvaiheet on pyritty toteuttamaan ympäristöä kunnioittaen ja antamaan hylätyille ja poisheitetyille materiaaliaaleille uusi elämä.

Suositusikäraja 5v.​

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Ohjaaja: Elias Edström

Esiintyjät ja kanssasuunnittelijat:

Saku Mäkelä: Prinssi Rei

Talvikki Eerola: Iki-Velho, hämähäkki, muut oliot

Riia Kivimäki: Kuningas, skorpioni, hämähäkki

Henni Kervinen: Kuninkaan neuvonantaja Parrakas, hämähäkki

Käsikirjoitus: Elias Edström & työryhmä Anna-Liisa Haakanan Prinssi Rei ja vedensiemenen salaisuus -lastenkirjan pohjalta

Musiikki: Senni Eskelinen: sähkökantele

Pekka Saarikorpi: lyömäsoittimet

Talvikki Eerola: laulut ja joikut

Tuotanto: Elina Kukkonen

Hintalappu

250€/hlö/esitys matkakorvaukset

Raideri

Minimi tilavaatimus 6m x 5m / Tanssimatto / Ei lavastusta / Teatteritilat, jossa tekniikkaa valmiina, rakennus 1pvä

Koko

Aika

Kesto n. 55 min

Muut

Yhteystiedot

elina.kukkonen1@gmail.com / 045 120 6443 talvikki.eerola@gmail.com / 040-7525915

www.matchboxcompany.com