Matchbox Company

Teos

Kuningas Sigurd rakastuu ystävänsä Alfin sisareen Hilmaan. Alf on jo kuitenkin luvannut Hilman toiselle. Mitä kaikkea Sigurd on valmis tekemään saadakseen tahtonsa läpi? Kuka uskaltaa vastustaa häntä?

Sigurd Ring on pohjoismaiseen tarinaan pohjautuva Peking-ooppera, jossa yhdistyvät fyysinen ilmaisu, akrobatia, tanssi ja vahvat peking-ooppera -vaikutteet, tarinaa kuljettava musiikki, voimakas visuaalisuus ja näyttävät taistelukohtaukset. Esityksen isoja teemoja ovat vallankäyttö niin hyvässä kuin pahassa. Kuinka pitkälle ihminen on valmis menemään muiden ihmisten hyvinvoinnin kustannuksella, jotta saisi tahtonsa läpi.

Esityksen kieli on ruotsi, tekstitys suomeksi.

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Elias Edström: ohjaaja ja näyttelijä/peking-ooppera Talvikki Eerola: näyttelijä, tanssija ja muusikko Saku Mäkelä: tanssija ja sirkusakrobaatti Valter Sui: näyttelijä ja tanssija Senni Eskelinen: kantelisti Pekka Saarikorpi: rumpali, lyömäsoittaja ja kehoperkussionisti

Matchbox Company on vuonna 2016 perustettu esittävän taiteen ryhmä, jonka esitykset yhdistävät erilaisia fyysisen teatterin tyylejä ja traditioita. Luomme visuaalisia esityksiä, joissa vahva ajankohtainen teema, hahmot ja tunnelma ovat lähtökohtiamme. Ryhmämme koostuu esittävän taiteen ammattilaisista; tanssijoista, näyttelijöistä, akrobaateista ja muusikoista, jotka kukin tuovat ryhmään omat vahvan osaamisensa, ammattitaitonsa ja näkökulmansa.  Vahvoja fyysisen teatterin, niin kiinalaisen teatterin kuin Eurooppalaisten tyylien (kuten miimi, pantomiimi), perinteitä käyttäen ja muokaten omaan kulttuuriimme, haluamme luoda rajojarikkovia, monipuolisia esityksiä, joissa jokainen voi tulla puhutelluksi ja liikutetuksi.

Hintalappu

Esityshinta 250€/hlö sis. päivärahat. Verokortilla. 7 henkilöä matkustaa Helsingistä käsin. Mahdolliset majoituskulut. Lavasteet, rekvisiitat ja tanssimatto kulkevat pakettiautolla.

Raideri

Lavastukseen kuuluu yksi iso peking ooppera -matto ja miekat. Lavan tulee olla min. 6m x 6m ja korkeutta min. 4m. Rakennusaika n. 2h. Esityksessä on kaksi muusikkoa; perkussionisti ja sähkökantelisti. Tarvitaan saliäänentoisto. Yksinkertainen valokalusto. Esitys tekstitetään suomeksi. Tekstityksiä varten videotykki.

Koko

Esitys on keskisuuri. Ikäsuositus 10-100v.

Aika

aikaikkuna (milloin esitykset mahdollisia / milloin ei), kuinka monta esitystä, kuinka pitkäksi aikaa voi sitoutua)

Joustavasti. Kunkin tilaajan kanssa sovitaan kaikille sopiva ratkaisu. Esityksiä voi olla kaksi päivässä.

Muut

Esityksen jälkeen yleisökeskustelu max 30 min.

Tilattavissa työpaja, jota ohjaa 2 näyttelijää: 1 työpaja à 2 h ( 50€/h/hlö)

Yhteystiedot

Talvikki Eerola talvikki.eerola@gmail.com +35840 7525915

Elias Edström elias_edstrom@hotmail.com +35850 5641820

Esityksen traileri: https://www.youtube.com/watch?v=emYFODTN_qw

www.facebook.com/MatchboxC