Ismo Dance Company

Kuvaaja: Ismo-Pekka Heikinheimo

Feelmap-teoksessa antaudutaan tunnekartan vietäväksi. Se on herkkä ja aistiva, intiimi ja pienimuotoinen nykytanssiteos. Tunnekarttaa voi käyttää löytääkseen perille, sen avulla voi kuljeskella vapaasti, sen avulla voi suunnistaa rastilta toiselle, mutta kulku ei välttämättä mene suorinta tietä. Kartalta voi myös eksyä. Feelmap tekee näkyväksi ihmisen sisä- ja ulkomaailman rajoja ja yhteyksiä.

Miltä tuntuu aistia oman kehon tiettyjä kohtia, mitä tuntemuksia ne herättävät, millaista liikettä ja tanssia niistä kumpuaa? Feelmap-teoksessa kohdistetaan aistimukset ja tunteet kymmeneen kehon erityiseen osaan, yksi kerrallan, ja siihen mitä ja miten ne alkavat säteillä. Tarkkaavaisen katsojan on mahdollista havaita ne.

Tanssija aistii itsestään tulevia impulsseja, hän kuuntelee, tunnustelee ja näkee sisälleen, mutta on koko ajan suhteessa ympäröivään tilaan. Hän koettaa löytää olotilan, jossa raja itsen ja maailman välillä häviää, jossa ihminen tulee yhdeksi maailman kanssa. Sitä ennen on kuitenkin suojauduttava niin kyynärpäätaktiikkaa käyttäviä vastaan kuin kuunneltava ympäristön äänet ja ihmisten supatus. Välillä voi tulla huono olo ja on päästettävä patoutunut energia ulos. Kun päättää antaa, on myös helpompi saada.

Teoksen musiikki on hetkessä syntyvää improvisoitua musiikkia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sitä ei olisi harjoiteltu. Musiikki on niin kutsuttua rakenteellista improvisaatiota. Tanssijan ja muusikon välille syntyy ajallinen, ajoituksellinen ja tilallinen suhde. Heidän kommunikaationsa on aistinvaraista ja tunnemaastoa koskettavaa. Teos punoo kudoksen, joka voi aueta tarinana katsojan tunnekartalla.

Teoksen kesto noin 25 min

Teos

Feelmap-teoksessa antaudutaan tunnekartan vietäväksi. Se on herkkä ja aistiva, intiimi ja pienimuotoinen nykytanssiteos. Teoksessa kohdistetaan aistimukset ja tunteet kymmeneen kehon erityiseen osaan, yksi kerrallan, ja siihen mitä ja miten ne alkavat säteillä. Tunnekarttaa voi käyttää löytääkseen perille, sen avulla voi kuljeskella vapaasti, tai sen avulla voi suunnistaa rastilta toiselle.

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Koreografia, ohjaus ja visualisointi | Ismo-Pekka Heikinheimo

Tanssi | Tanja Illukka

Live-musiikki | Moritz Cartheuser

Tuottaja | Ismo-Pekka Heikinheimo

Hintalappu

Esityskorvaus 1500e per esitys, useammasta esityskerrasta annamme alennuksen, joka sovitaan erikseen. Summa on kokonaissumma, joka voidaan laskuttaa tilaajalta.

Kiertueella on mukana kolme henkeä, jos valoteknikko tulee tilaajan puolesta.

Matkustamme pääkaupunkiseudulta.

Ei rahtia.

Raideri

Teoksen ensi-ilta oli 4.3.2017, joten raideri liitetään tänne pian sen jälkeen.

Koko

Pienimuotoinen teos aikuisyleisölle lukioikäisistä alkaen.

Aika

Esitys on Ismo Dance Companyn ohjelmistossa ympäri vuoden.

Muut

Työpaja teoksen koreografisista työskentelytavoista voidaan räätälöidä eri ryhmille. Tanssitaito ei ole vaatimus työpajaan osallistumiseksi.

Voimme pitää yleisökeskusteluja.

Hinta sovitaan erikseen.

Yhteystiedot

Ismo Dance Company

Kalastajanpolku 1 D 80, 00560 Helsinki

+358 41 524 8884

ismo@ismodance.fi

Teoksen videolinkki: https://vimeo.com/207024883

Ismo Dance Companyn kotisivut: www.ismodance.fi

Ismo Dance Companyn Facebook-sivut: https://www.facebook.com/ismodancecompany/

Ismo-Pekka Heikinheimon LinkedIn-sivut: https://fi.linkedin.com/in/ismo-pekka-heikinheimo-14925383

Twitter: https://twitter.com/IsmoDanceCo

Vimeo: https://vimeo.com/ismodance