Johanna Nuutinen

Kuvaaja: Joonas Tikkanen

Sooloteos

Kesto 30 min.

Ensi-ilta: 9.12.2014 iDance Festival, Hong Kong

Muut esitykset 2015-2017: OPEN LOOK Festival, Pietari, Täydenkuun Tanssit Festivaali, Pyhäjärvi, OuDance festivaali, Oulu, Stoa - Itäisen Helsingin Kulttuurikeskus, Helsinki

Suomeksi:

Eng. HATCH: hautoa, kuoriutua, aueta,varjostaa, tehdä varjostus, viivoittaa, luukku

Teos käsittelee vallan käyttöä, anonyymiyttä ja identiteetin rakennetta tanssin, projisointien ja äänen keinoin. Yksilöä – ja ryhmää – on helpompi hallita, kun tarjolla on vain vähän vaihtoehtoja, jaettavan tiedon sisältöä ja määrää säännöstellään, oma tahto poistetaan ja lopulta yksilö eristetään täysin ulkopuolisesta maailmasta. Mitä tapahtuu fyysisyydelle ja tunteille tässä suljetussa ja rajoitetussa ympäristössä?

Soolon visuaalinen ja auraalinen maailma rakentuu jänteväksi vuoropuheluksi esiintyjän fyysisyyden kanssa. Joonas Tikkasen projection mapping -teknologian avulla tuottama virtuaalilavasteinen tila ja Tuomas Norvion äänisuunnittelu luovat kerronnalle mieltä vangitsevia tasoja rakentaen teoksesta kokonaisvaltaisen taide- elämyksen. Lavalle projisoitavat graafiset elementit luovat reittejä ja tiloja esiintyjälle ja korostavat hänen mielensä liikettä monisyisen visuaalisen kerronnan avulla.

In English:

Eng. HATCH: to emerge from an egg, (of an egg) to produce a young animal, shade, to mark with close parallel lines, an opening in a door or floor

The work deals with anonymity, the structure of identity and the use of power through mediums of dance, visual projections and sound. Individuals and, consequently, larger groups of people, are easier to manage when they are offered fewer alternatives, the content and the the distribution of information are regulated, external information channels are closed, own will is removed, and eventually the subjects are completely isolated from their environment. What this type of approach causes in an individual and what happens to that person ś physicality in an environment where verbal communication is not possible?

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

 • Konsepti, koreografia ja esitys: Johanna Nuutinen
 • Valo- ja projisointisuunnittelu: Joonas Tikkanen
 • Osasävellys ja äänisuunnittelu: Tuomas Norvio MINDSCAPE MUSIC levyn pohjalta
 • Musiikki (MINDSCAPE MUSIC levyn työryhmä): Tuomas Norvio, Tapani Rinne, Harri Huhtamäki
 • Pukusuunnittelu: Erika Turunen

Yhteistyötahot: Jenny and Antti Wihuri Säätiö, Helsingin Kaupungin Kulttuuri-ja Kirjastolautakunta, iDance Festival - Hong Kong

BIO: Tanssitaiteilija Johanna Nuutinen valmistui Kansallisoopperan balettikoulusta vuonna 2002. Saatuaan kiinnityksen Suomen Kansallisbalettiin hän on tehnyt mittavan uran ryhmässä tanssien solistisissa tehtävissä useiden merkittävien koreografien teoksissa sekä tuottaen omia teoksiaan niin lavalle kuin elokuvan muotoon. Keväällä 2017 Johanna vastaanotti Suomen Kulttuurirahaston 3-vuotisen taiteilija-apurahan ja toimii nyt freelance-tanssitaiteilijana. Tällä hetkellä hän tutkii töissään identiteetin, metamorfoosin ja kestollisuuden teemoja. Vuonna 2013 Johanna loi yhteistyössä MUSUTA Ltd. elokuvantekijöiden Jopsu ja Timo Ramun kanssa tanssilyhytelokuvan ME – Story of a Performance. Tähän mennessä elokuva on esitetty yli 40 kansainvälisellä elokuvafestivaalilla ja voittanut useita palkintoja. Filmin pohjalta museotiloihin suunniteltu kestollinen tanssiteos ME keräsi keväällä 2016 yli 1200 katsojaa ja matkaa seuraavaksi vierailulle Espanjaan. Johannan sooloteos HATCHED sai ensi-iltansa Hong Kongissa i-Dance Festivaalilla vuonna 2014 ja on myös niittänyt kansainvälistä ja kansallista menestystä kierrettyään festivaaleilla Venäjällä ja Suomessa sekä tulevana vuonna 2017 Kiinassa.

Hintalappu

ESITYSKORVAUS VEROKORTILLA:

 • 1. esitys: esiintyjä 500 € + teknikko 500 € = 1 000 €
 • Lisäesitykset: esiintyjä 250 € + teknikko 250 € = 500 € / esitys

MATKAT JA MAJOITUS:

2 henkilöä, matkustaa Helsingistä. Majoitus 1 hlö/ huone.

RAHTI:

Tanssimatto 34 kg, jos teatterilla ei ole valkoista tanssimattoa.

Raideri

TILA:

 • Lavan mitat (minimi): 10 m (leveys verhosta verhoon) x 7 m (syvyys)
 • Suositeltava ripustuskorkeus: 8,5 m (Kts. “videokalusto vaatimukset”)
 • Minimi ripustuskorkeus: 5,5 m (Kts. “videokalusto vaatimukset”)
 • Valkoinen tanssimatto: 9 m x 6,4 m
 • Musta taustakangas/ -seinä
 • Mustat sivuverhot/ -seinät (Kts. valosuunnitelma)

Jos teatterilla on tarjota ainoastaan musta tanssimatto, Johanna Nuutinen voi tarjota valkoisen PVC vinyylimaton, joka teipataan mustan maton päälle.

VALOKALUSTO:

 • 8 kpl ETC Source Four 36° 750 W
 • 13 kpl PAR 64 CP62 1kW
 • 8 kpl ballet booms
 • Värifiltterit (tilaaja tarjoaa): Lee 711 – 8 x ETC Source Four

VALOPÖYTÄ: Grand MA2 tai vastaava valopöytä. (Cue based DMX console.)

SAVUKONE: 1 KPL MDG Athmosphere tai vastaava sanukone.

VIDEOKALUSTO:

1 kpl projektoreita, min. 15000 ANSIlumen, throw ratio 0,8. VGA tai DVI yhteys FOH:sta videoprojektoriin.

15000 ANSIlumen videoprojektori ripustetaan 5,5 - 8,5 m korkeuteen 90 asteen kulmassa nokka alaspäin. Jos ripustuskorkeus on alle 8.5 m voimme esiintyä pienemmällä tanssialalla. Esimerkiksi: ripustuskorkeus 6,5 m – tanssialue 8 m x 5,7 m.

Jos ripustuskorkeus on alle 6m teoksen voi tehdä kolmella 6500 ANSIlumen projektorilla, throw ratio of 0,8. Projektoreissa pitää olla erillinen VGA tai DVI yhteys FOH:sta.

ÄÄNIKALUSTO:

 • Laadukas PA system , jossa tarpeeksi bassoa.
 • 2 kpl DI bokseja , joissa stereo mini plug yhteys.
 • 4 kpl lavamonitoreja, 2 molemmilla puolella lavaa.

Ääni soitetaan MacBook Pro tietokoneesta, joka on sijoitettu valopöydän viereen.

Koko

Teos on pieni / keskikokoinen. Toimii hyvin osana kahden tai kolmen teoksen yhteisiltaa. Suunnattu nuorille ja aikuisille.

Aika

Vuoden 2018 aikataulumme ovat vielä joustavat. Voimme sitoutua kiertuetoimintaan tarvittavissa määrin.

Muut

Johanna Nuutinen voi teoksen esityksen yhteydessä pitää nykytanssityöpajoja tanssin ammattilaisille, harrastajille ja tanssia opiskeleville ihmisille.

HINTA TILAAJALLE: 400 € / 4 h työpaja

Yhteystiedot

Johanna Nuutinen

Sähköposti: johanna@johannanuutinen.com

Nettisivut ja lisätietoa teoksesta: http://johannanuutinen.com/fi/mita/hatched

Traileri: https://vimeo.com/113323785

Teostallenne: https://vimeo.com/114494116

Kuvaaja: Joonas Tikkanen