K&C Kekäläinen & Company

Teos

Ihmisen toiminnalle on ominaista julistaa yhteisölle syntipukki, että kykenisimme itse rakastamaan ja elämään vapaana ahdistuksen taakasta. Paha sijoitetaan ja lukitaan valittuun kohteeseen, jolloin muille vapautuu mahdollisuus onneen. Historiamme kuuluisin rakkautta edustava hahmo on Jeesus. Tarinan mukaan Jeesus sovitti kärsimyksellään syntimme. Jeesus oli syntipukki.

Syntipukkiuden mekaniikka on läsnä myös pienissä ja jokapäiväisissä tilanteissa eräänlaisena arkipäivän syntipukkiutena, joka voi olla jopa koomista. Lapsetkin osaavat kysyä: miksi ihmiset ovat kusipäitä?

Passion-teos kysyy ketkä ovat aikamme syntipukkeja? Kuka saa rakastaa tämän päivän maailmassa? Mitä on rakkaus? Mitä on intohimo ja seksuaalisuus? Oikeutta rakastaa sellaisena kuin on. - Sanna Kekäläinen

”Passion on rankka ja vaativa, mutta myös huumaava matka haluun, nautintoon ja rakkauteen. Passion on poliittinen esitys. Samalla se on erittäin yksityinen esitys. Näitä ei pysty Passionissa erottamaan toisistaan, mutta Passion syventää katsojan ymmärrystä siitä, miksi maailmassa haetaan syntipukkeja ja kenellä on oikeus rakastaa ja millä tavalla.” Maria Säkö, HS ”Ilmaisun kehollisen, ei-kielellisen ja käsitteellisen välinen luova jännite on huikea. Taidokkaiden esiintyjien luontevan outo paljas intensiteetti riisuu katsojansa käsityksistään.” Mia Hannula, TS ”Humor, ironi och lek luckrar upp själva framställningen på ett väl avvägt och fungerande sätt. – Med all sin symbolik, öppenhet och kretsgång blir Passion ändå ett fokuserat verk med en säregen pregnans, något man intensivt bearbetar både under uppspelet och i efterhand.” Jan-Peter Kaiku, HBL

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Käsikirjoitus, koreografia, konsepti: Sanna Kekäläinen

Esitys: Jonna Eiskonen, Sanna Kekäläinen, Janne Marja-aho ja Satu Rekola

Valosuunnittelu: Juuso Joutsio

Tuotanto: K&C Kekäläinen & Company / Stoa

Hintalappu

Sopimuksen mukaan, laskutus mahdollista. Esityspalkkiot, päivärahat, kuljetukset, matkat ja majoitukset 6 hengelle.

Raideri

Valkoinen tanssimatto, tila minimi 9x9m, joustolattia, valosuunnittelija mukana mutta tarvitsee tilaajalta myös teknikon, optimi rakennusaika esitystä edeltävä päivä, minimi 8 h esityspäivänä.

Koko

Suuri ja keskikokoinen näyttämö

Aikuisyleisö

Aika

Sopimuksen mukaan.

Muut

Sopimuksen mukaan workshop esittävän taiteen ammattilaisille, taiteilijatapaaminen, luento.

Yhteystiedot