Katve[blind spot]

Under Construction on koreografi Virva Talosen ohjaama nykytanssiteos keskeneräisyydestä. Tanssiteos rakentuu hetkessä syntyvän live -kirjoittamisen ja tanssin vuoropuhelusta, jota lavalla käyvät tanssija Vera Tegelman ja kirjailija Maria Peura.

Maria Peuran teos Antaumuksella keskeneräinen on antanut alkusysäyksen tanssiteoksen syntyprosessille. Kirjan henkilökohtainen, paljas ja tarkkarajainen teksti loi koreografi Virva Taloselle hengästyttävän ja vahvasti fyysisen lukukokemuksen.

”Tiedättekö sen hetken, jolloin mitään ei ole vielä päätetty ja kaiken voi vielä tehdä toisin? Sen hetken, kun ymmärryksestä on vasta aavistus ja kaikki on kesken.” Koreografi Virva Talonen kuvailee tanssiteoksen lähtökohtia.

Keskeneräiset - Under Construction on itsenäinen tanssiteos, jossa voi nähdä ja kuulla kaikuja Peuran kirjan teemoista; henkilökohtaisuudesta ja epävalmiin sietämisestä. 

Teoksessa tapahtuva livekirjoittaminen ja teksti syntyvät esitystilanteessa ja vallitsevasta hetkestä käsin. Siten jokainen esitys on tekstisisällöltään erilainen.

Teoksen kantaesitys oli 2016 Kanneltalossa, Helsingissä. Seuraavaksi näyttämöteos esitetään galleriatilassa Porvoon Taidetehtaan Taidehallissa 9.3.2017.

Ryhmä ja Taiteilijat

Katve [blind spot) on nykytanssikollektiivi, joka tuottaa tanssiteoksia aikuisille ja lapsille sekä mahdollistaa tutkimuksellisia koreografisia projekteja. Katve [blind spot] kollektiivia johtavat koreografi Heidi Masalin ja koreografi Virva Talonen.

Keskeneräiset - Under Construction

Koreografia, ohjaus, tekstit: Virva Talonen / Esiintyminen,live-kirjoitus ja puhe: kirjailija Maria Peura ja tanssija Vera Tegelman / Valo ja tila: Nanni Vapaavuori / Ääni: Jaakko Kujala / Videoprojisointi: Kujala, Talonen, Vapaavuori / Tuotanto: Katve [blind spot]/ Marleena Haapaniemi, Helsingin kulttuurikeskus / Tuki: Taiteen edistämiskeskus

Hintalappu

Tes:n mukainen esityskorvaus, päivärahat sekä tarvittaessa matka -ja majoituskustannukset viidelle henkilölle (esiintyjät, koreografi, ääni- ja valosuunnittelija). Työryhmä matkustaa Uudeltamaalta. Voidaan laskuttaa.

Raideri

Projisointipinta, videoprojektori, perusvalosetti ja PA. Ei tanssimattoa tai sivukatteita. Teos voidaan rakentaa sekä näyttämölle että erilaisiin näyttely- ja galleriatiloihin.

Valokartta ja yksityiskohtainen raideri lähetetään pyydettäessä.

Tila: minimi 6 x 8 metriä / maksimi 10 x 10 metriä.

Rakennusaika: minimi 5 tuntia / maksimi 8 tuntia. Mukana ääni- ja valosuunnitteilja. Ei teknikkoa erikseen.

Koko

Pienen ja keskisuuren esitystilan tanssiteos.

Teos soveltuu yli 14v.

Kesto n. 45 min.

Aika

Teosta on mahdollista esittää vuonna 2018 sopimuksen mukaan.

Muut

Liike- ja / tai kirjoitustyöpajat mahdollisia taiteilijoiden toimesta, samoin yleisökeskustelu. Työpajat sopimuksen mukaan.

Viestintä- ja markkinointimateriaali toimitettavissa.

Yhteystiedot

info.katve@gmail.com

+358 40 7488539

Linkki esitystallenteeseen lähetetään pyydettäessä.