Katve[blind spot]

Teos

Mariel – kertomus tytöstä, joka ymmärsi veden kieltä on lapsille suunnattu nykytanssiteos, jossa käsitellään luonnon ja ihmisen suhdetta sekä erilaisuuden kohtaamista. Teoksessa on vahva visuaalinen ja taianomainen maailma sekä kolme erilaista hahmoa, Mariel, Luonnotar ja Kärpänen. Tanssijat kuljettavat teoksen juonta yhdessä tapahtumia kommentoivien pikkukalojen kanssa. Mariel on seikkailunhaluinen tyttö, joka asuu Veden maaassa. Maata hallitsee Luonnotar, joka voimillaan muuttaa näyttämölle syntyviä maailmoja. Hän taikoo yön ja saa veden virtaamaan. Kärpäsen läsnäolo luo teokseen sekä ristiriitoja että huumoria.

”Esitys ei ole pelottava, vaan pohjavireenä on lempeä huumori. Heidi Masalinin koreografia on elävä ja vivahteikas. Liikkeet, eleet, äänet ja valot luovat yhdessä tasapainoisen kokonaisuuden.” -Tuula Lucik, Uusimaa 31.10.2014

Lapsiraadin palautetta Hurraa! –teatterifestivaaleilta 2015:

– Esitys oli mahtava

– Kivaa kun kalat puhui

– Lavastuksesta tuli mieleen aaltoja

– Kärpänen oli hauska.

– Esityksen jälkeen oli vetinen olo.

– Kala huusi, kun se otettiin vedestä ”happi loppuu, happi loppuu”. Hirveen hauska.

– Yhden kalan allas ei täyttynyt, vaikka sinne kaadettiin vettä. Miksi?

– Lopussa oli hauska laulu: ”vesi kuuluu veljelle, vesi kuuluu siskolle…”

Mariel -teos on valittu vuoden ITU 2014 –teokseksi. ITU on Helsingin Annantalon, Vantaan kaupungin Taidetalo Pessin sekä Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin yhteinen projekti, joka tukee uusien lastenesitysten syntymistä. Mariel –teoksen ensi- ilta oli 2.10.2014 Lumosalissa, Vantaalla. Teos on kiertänyt vuosina 2014-2016 Tehdassalissa, Porvoossa, Hurraa! – teatterifestivaaleilla, Helsingissä, Hämeenlinnan kaupunginteatterissa, Vekara Varkaus –festivaaleilla, Varkaudessa ja Akustiikkasalissa, Ylivieskassa.

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Koreografia ja ohjaus: Heidi Masalin | Tanssi: Jonna Eiskonen, Tanja Illukka, Virva Talonen | Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo | Äänisuunnittelu: Markus Heino | Valosuunnittelu: Hanna Käyhkö, Nanni Vapaavuori | Laulu: Olli Havu | Valokuvat: Marko Mäkinen

Katve [blind spot) on nykytanssikollektiivi, joka tuottaa tanssiteoksia aikuisille ja lapsille sekä mahdollistaa tutkimuksellisia koreografisia projekteja. Katve [blind spot] kollektiivin taiteellisina johtajina toimivat Heidi Masalin ja Virva Talonen. Kollektiivilla on projektikohtainen tuottaja, Marleena Haapaniemi.

Hintalappu

Esityskorvaus (+ sis. yhden päivän päivärahat): 3100 €. Esityskorvauksen lisäksi vierailuesityksen hintaan kuuluu päivärahat toteutuneiden päivien mukaan sekä matkat ja majoitus 6 hengelle. Ryhmä matkustaa Helsingistä ja Porvoosta. Lavasteet mahtuvat farmari-malliseen henkilöautoon, johon mahtuu lavasteiden lisäksi kaksi ryhmän jäsentä. Summan laskuttaa Tanssi-ja musiikkiyhdistys Katve ry.

Raideri

Koko

Teos on yli 3-vuotiaille. Mariel -teosta on esitetty sekä suurilla että pienillä näyttämöillä. Teos toimii parhaiten pienellä näyttämöllä, jossa yleisö pääsee lähelle teosta.

Aika

Sopimuksen mukaan keväästä 2017 lähtien.

Muut

Yleisökeskustelu sisältyy hintaan. Työpajoista neuvotellaan erikseen. Toimitamme teokseen liittyvän viestintä -ja markkinointimateriaalin tilaajalle.

Yhteystiedot

info.katve@gmail.com, 050 3279231

https://vimeo.com/153342037, salasana: Mariel2015