Laura Koistinen

Teos

Harmonia on lämmin ja humoristinen, liikkeellä leikittelevä tanssiteos ystävyydestä. Esiintyjät vievät katsojan identiteetin ja tasapainon etsimisen sekä erään ystävyyden matkalle. Harmonia liputtaa tasavertaisuuden ja erilaisuuden puolesta. Esiintyjät laittavat itsensä likoon niin esiintyjinä kuin liikkujina - tunnelma on välillä räävitöntä, välillä herkkää, abstraktia tai kauneutta tavoittelevaa. Esitys kertoo tarinaansa ennen kaikkea liikkeen ja tanssin kautta.

Teoksen tanssijat ovat olleet ystäviä keskenään tänä vuonna 16 vuotta, viisi vuotta sitten työttöminä ollessaan he päättivät ammentaa tästä ihmissuhteesta esityksen. Harmonia esitettiin ensi-illassa Helsingissä 2012, ja sitä on sen jälkeen esitetty Tanssivirtaa - festivaalilla 2012, IceHot - festivaalilla 2012, Turussa Barker-teatterissa 2013 sekä Zil-festivaalilla, Moskovassa 2015.

”Epäbalanssi on Harmonian avainsana sekä teemallisesti että koreografiassa. Esiintyjät nahistelevat, nojailevat, työntävät ja vetävät sekä yrittävät pysyä pystyssä lattialla ja toistensa selässä. Tanssijat ilmaisevat kasvoillaan hienovaraisia tunnemuutoksia, jota oivaltava äänisuunnittelu tukee. On nautinnollista seurata kahta rooliensa mukaisesti erityyppistä ja hienoa tanssijaa.” (Minna Tawast, Teatteri- ja tanssi -lehti)

”Teos on hulvaton ja tasapainoilee hetken älyttömän ylilyönnin rajalla säilyttäen otteensa onnistuneeseen kokonaisuuteen. Koreografia käyttää valittuun nykytanssisuuntaukseen sijoittuvia liikkeitä ja kliseitä oivaltavalla tavalla. Parasta on näiden fyysinen esittäminen.” (Merja Koskiniemi, Aamulehti)

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Koreografia: Laura Koistinen (ent. Vesterinen)

Tanssi: Vera Tegelman, Laura Koistinen

Skenografia: Mika Haaranen

Äänisuunnittelu: Saku Koistinen

Puvustus: Laura Koistinen

Tuotanto: Laura Koistinen ja työryhmä

Laura Koistinen (ent. Vesterinen) on pusulalainen freelance -tanssija ja -koreografi. Laura on tanssinut suomalaisten koreografien teoksissa ja ryhmissä, kuten Sanna Kekäläinen, Und er libet, Hanna Brotherus Company, Arja Tiili Dance Theatre ja Helsinki Dance Company. Harmonia on hänen ensimmäinen oma koreografiansa. Laura myös ohjaa työpajoja ja yhteisöllisiä projekteja kotipaikkakunnallaan Lohjalla. Häntä kiinnostaa ja innostaa taide, joka koskettaa jokapäiväistä elämää ja yhteiskuntaa, oli sitten kyseessä abstrakti teos tai suora puhe. Rehellisyys, humaanit arvot sekä vakavuuden ja huumorin rajapinta.

Vera Tegelman on helsinkiläinen tanssija, joka on Lauran kanssa työskentelyn lisäksi tanssinut lukuisissa produktioissa niin tanssin kuin sirkuksen puolella vuodesta 2006. Hän on tanssinut mm. Tommi Kitti Companyssa, Vera Nevanlinnan ja Elina Pirisen teoksissa, sekä sirkusta ja tanssia yhdistävässä WHS-Companyssa.

Mika Haaranen on raikkaudestaan, minimalistisuudestaan ja tinkimättömyydestään tunnettu valosuunnittelija.

Saku Koistinen on viulunsoittoakin opiskellut tanssija ja koreografi, jolla on intohimona myös musiikki ja äänisuunnittelu.

Hintalappu

Esityskorvaus: 250 e / hlö verokortilla. Koko työryhmä, 4 hlö = 1000 e / esitys

Matkakulut: maksetaan neljälle henkilölle: 2 hlö Lohjalta, 2 hlö Helsingistä (ryhmän on mahdollisuus matkustaa ja tuoda tarvittavat lavasteet autolla / junalla / bussilla)

Tarvittaessa valojen rakennus ja ajo onnistuu yhteistyössä esitystahon teknikon kanssa, jolloin äänisuunnittelija Saku Koistinen vastaa valojen rakennuksesta esitystilan teknikon / teknikoiden kanssa. Tällöin matkustaa vain kolme henkilöä.

Raideri

Tekniset vaatimukset:

Teosta on esitetty toisistaan hyvin erilaisilla näyttämöillä, mustassa teatterissa, valkoisessa auditoriossa sekä tehdashallissa. Kaikki alla oleva on siis sovellettavissa tilan ja tekniikan puolesta. Tässä kuitenkin alla ensisijaiset toiveet.

Teatteri: Minimimitat näyttämölle: Leveys: 8000mm, syvyys: 6000mm, ripustuskorkeus: 5200 mm. - Mieluiten valkoinen tanssimatto.

Fixture count: - Programmable DMX lighting desk (pref: GrandMA) - 22 ch dimmers Instruments: 7 x Fresnell 1kW 11 x Fresnell 2kW 1 x PC 1kW 5 x ETCPAR (NSP 19°) / PAR64 CP61 5 x Low microphone stand +500 Filter stock: L053 Paler Lavender (7xF1K, 4xF2K) L117 Steel Blue (5xETCPAR/PAR64) L201 1/2 C.T.B. (6xF2K) L202 1/4 C.T.B. (1xF2K) L256 1/2 Hampshire frost (4xF2K) Set/lighting: Rope or wire to rig the LED-strips.

Arvioitu rakennusaika: minimissään 6-8 t

Valosuunnittelija / rakennuksesta vastaava teknikko: Mika Haaranen, +358 44 558 3039, mika.haaranen@gmail.com

Koko

Keskisuuri esitys. Kesto 45 min. Esitys sopii kaikenikäisille.

Aika

Esitykset mahdollisia vuoden 2018 alusta alkaen. Mahdollista tehdä kaksi esitystä / pvä.

Workshopit

1,5-2 t pituinen tanssityöpaja (esimerkiksi nuorille). Työpajassa tutustutaan teokseen, sen tematiikan käsittelyyn tanssin kautta sekä tanssijantyöhön. Työpajan pitää 2 ohjaajaa (teoksen tanssijat).

Mahdollista pitää myös esityspäivänä 30 min yleisötyötilaisuus, jossa kerrotaan esityksen harjoitusprosessin metodeista sekä tanssijantyöstä teoksen humoristisessa ja lämpimässä hengessä. Yleisötyössä mukana koko työryhmä, 4 hlö.

Työpajoista maksetaan tekijöille erikseen palkka, joka on sovittavissa kulloisenkin työpajan keston mukaan.

Myös yleisökeskustelu mahdollinen esityksen jälkeen.

Yhteystiedot

laura.vesterin@gmail.com +358443777219 http://lauravesterin.wix.com/dance

Harmonia -teoksen video Vimeossa: https://vimeo.com/138241373