Loiske Ensemble ja OSIRIS teatteri

Teos

BabySauna-esitys tarjoaa taide-elämyksen ja erilaisia aistikokemuksia vauvaikäisille katsojille. BabySauna johdattelee katsojat suomalaisen saunakulttuurin äärelle. Esityksessä aistitaan rauhallista saunomisen tunnelmaa veden äänien, kiuaskivien rytmittämän tanssin sekä värikkäiden pesuämpäreiden seassa. BabySaunassa nähdään myös tuttuja peseytymisen eleitä sekä vedessä leikkimisen iloja. Esityksen jälkeen yleisö pääsee kokeilemaan esityksessä koettuja ja nähtyjä elementtejä.

BabySauna sai ensi-iltansa ja ensiesityksensä Hurraa! –lastenteatterifestivaaleilla 22.3. – 27.3.2015 Helsingissä. BabySauna valittiin Lastenkulttuurikeskusten vuoden 2015 pikku-ITU esitysideaksi. BabySauna on vieraillut mm. Hippalot Lasten Taidefestivaaleilla Hämeenlinnassa, Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaaleilla sekä Helsingin Kaupunginteatterissa 2015-2016. Esityksen tekemistä on tukenut Uudenmaan taidetoimikunnan lastenkulttuurijaosto sekä Helsingin Kulttuurikeskus. Taiteen edistämiskeskus tuki BabySaunan viemistä vastaanottokeskuksiin vuonna 2016.

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Konsepti, koreografia sekä esiintyminen: Riikka Siirala

Konsepti ja ohjaus: Antti Larmola

Äänisuunnittelu ja musiikki: Suvi Isotalo

Puvustus: Saija Siekkinen

Lavastuskonsultaatio ja tekninen toteutus: Sampo Pyhälä

Valokuvat: Dorit Salutskij

Tuotanto: Loiske Ensemble ja OSIRIS teatteri

Loiske Ensemble tarjoaa taide-elämyksiä esitysten ja työpajojen muodossa pienille lapsille. Loiske Ensemble perustettiin vuonna 2006 tarpeesta tuottaa alle 3–vuotiaille katsojille elämyksiä ja kokemuksia tanssitaiteen keinoin. Työskentely johti tekijät tutkimukseen kommunikaation tavoista (mm. liikkeen, musiikin ja äänen avulla) kaikkein pienimpien katsojien parissa.

Loiske Ensemble on tehnyt viisi vauvoille suunnattua tanssiesitystä: Pieniä ihmeitä (2006), Kukuluku (2008), Zukkapaitupumbula (2013), BabySauna (2015) ja BabyTango (2017). Kiitolaukkaa Kipitikolkkaa (2014) on suunnattu yli 2–vuotiaille.

Loiske Ensemblen esitykset ovat kiertäneet mm. teattereissa, kulttuuritaloilla, päiväkodeissa, tanssi- ja lastenkulttuurifestivaaleilla aina Japanissa saakka. Loiske Ensemblen tanssiesitykset ovat osa OSIRIS teatterin toimintaa, vuodesta 2013 lähtien.

Hintalappu

Esityksessä 1 esiintyjä. 1 ääniteknikko/valoteknikko tarvitaan mielellään tilaajan puolesta, sovittaessa myös esiintyjän puolelta. Hinta muodostuu esiintyjän (ja yhden teknikon) esityskorvauksista, päivärahoista sekä mahdollisista matka- ja majoituskuluista. Esiintyjä tulee Helsingistä. Laskutetaan OSIRIS teatteri ry:n kautta. Hinta tiedusteltavissa.

Raideri

Paras tila BabySaunalle on pienehkö ja intiimi sisätila. Esitysala on minimissään 6 x 5 metriä ja korkeus 2,5 metriä. Jos esitystila on suuri, sitä on hyvä rajata valoilla tai sermeillä. Esiintymisalan tulisi olla samalla tasolla katsojien kanssa (ei korotettua näyttämöä). Esiintyminen tapahtuu paljain jaloin, joten lattian tulisi soveltua tanssimiselle esim. tanssimatto, lakattu puulattia tai parketti. Esityksessä käytetään vettä, joten lattian tulisi kestää kosteutta (esim. tanssimatto). Vesi pyyhitään lattialta esityksen aikana. Parhaiten esitys sopii teatteritilaan jossa on mahdollisuus käyttää valo- ja äänitekniikkaa. Esitystilan olisi mieluiten myös oltava hiljainen ulkopuoliselta melulta.

Esityksen musiikki ja äänet tuotetaan osittain akustisesti ja osittain ääninauhalta. Esitystaholta toivotaan teknikkoa ajamaan äänet ohjeiden mukaan (jos tämä ei ole mahdollista, niin se voidaan hoitaa myös esiintyjän taholta).

Lavastus Esityksessä käytetään kiuaskiviä, pesuämpäreitä, vettä, pyyhkeitä, sekä muuta pientä rekvisiittaa. Esityksessä ei ole lavastusrakennelmia. Esitys rakentuu liikkeen, äänimaailman sekä kevyiden rekvisiittaelementtien varaan.

Valot Esityksellä ei ole omaa valokalustoa, mutta teatteritilassa käytetään mielellään talojen omia valoteknikkoja ajamaan valotilanteet. Esitykseen on tehty valosuunnitelma. Esitys toimii myös esim. päiväkodeissa, asukastiloissa tai gallerioissa ilman erillistä valotekniikkaa ns. päivänvalossa.

Rakennusaika Esityksen kesto on noin 30 minuuttia + 15 minuuttia pesu- ja leikkiaikaa esityksen jälkeen. Esityksen pystytysaika on 1-1,5h ilman teatterivaloja. Esityksen rakennusaika valojen kanssa on n. 2,5-3h. Esityksiä voi olla 1-3 kpl päivän aikana.

Koko

Vuorovaikutteinen esitys soveltuu pienelle yleisömäärälle, jotta tärkeä lähikontakti vauvoihin säilyy. Esitykseen voi tulla n. 25 vauvaikäistä sekä heidän seuralaisensa (vanhemmat, mummot, kummit, vanhemmat sisarukset ym.). Maksimissaan yleisössä voi olla n. 60 hlöä. Yleisö tulee istumaan mahdollisimman lähelle esitysalaa ja esiintyjiä niin, että ensimmäinen rivi voi istua tyynyillä tai patjoilla lattialla ja taaempi rivi tuoleilla.

Kohdeyleisöä ovat vauvat (0-1v.) perheineen, mutta esitys sopii kaiken ikäisille. Esitys ei perustu puheeseen, joten se sopii kaikenkielisille.

Aika

Sovittavissa tapauskohtaisesti.

Muut

Esityksestä saatavissa kuvia, käsiohjelmatiedot sekä esitystaltiointi.

Yhteystiedot

loiske.info@gmail.com

Riikka Siirala p. 050 337 5927 tai 0400 417 474 OSIRIS teatteri

www.loiske.info, www.osiristeatteri.fi

FB Loiske Ensemble