Loiske Ensemble ja OSIRIS teatteri

Teos

BabyTango yhdistää vauvoille tarkoitetun esityselämyksen sekä vauvojen ja seuralaisten yhteisen tanssihetken. Tango on tunnetta, kuuntelua, yhteistä liikkeen virtaa, antautumista, viemistä ja vietäväksi tulemista. BabyTango käsittelee vauvan ja vanhemman suhdetta. Se on intensiivinen, ihana, hurja, herkkä ja ainutlaatuinen. Se on sanattoman ymmärryksen tila, jossa liikkeet, eleet, tunteet ja äänet kertovat kaiken oleellisen – kun yhteisiä sanoja ei vielä ole. BabyTango on vuorovaikutuksen ja rakkauden hetki.

BabyTango saa ensiesityksensä Hurraa! -lastenteatterifestivaaleilla 17. - 26.3.2017 Helsingissä.

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Koreografia ja tanssi: Riikka Siirala Musiikin suunnittelu ja toteutus: Mari Kätkä Ohjauksellinen apu: Antti Larmola Pukusuunnittelu: Saija Siekkinen Valosuunnittelu: Sauli Närhi Konsepti: Riikka Siirala, Mari Kätkä ja Antti Larmola Valokuva: Eleonoora Mikkola Tuotanto: Loiske Ensemble ja OSIRIS teatteri

Loiske Ensemble tarjoaa taide-elämyksiä esitysten ja työpajojen muodossa pienille lapsille. Loiske Ensemble perustettiin vuonna 2006 tarpeesta tuottaa alle 3–vuotiaille katsojille elämyksiä ja kokemuksia tanssitaiteen keinoin. Työskentely johti tekijät tutkimukseen kommunikaation tavoista (mm. liikkeen, musiikin ja äänen avulla) kaikkein pienimpien katsojien parissa.

Loiske Ensemble on tehnyt viisi vauvoille suunnattua tanssiesitystä: Pieniä ihmeitä (2006), Kukuluku (2008), Zukkapaitupumbula (2013), BabySauna (2015) ja BabyTango (2017). Kiitolaukkaa Kipitikolkkaa (2014) on suunnattu yli 2–vuotiaille.

Loiske Ensemblen esitykset ovat kiertäneet mm. teattereissa, kulttuuritaloilla, päiväkodeissa, tanssi- ja lastenkulttuurifestivaaleilla aina Japanissa saakka. Loiske Ensemblen tanssiesitykset ovat osa OSIRIS teatterin toimintaa, vuodesta 2013 lähtien.

Hintalappu

Esityksessä 2 esiintyjää, valoteknikko mielellään tilaajan puolesta. Hinta muodostuu 2 hlön esityskorvauksista, päivärahoista sekä mahdollisista matka- ja majoituskuluista. Esiintyjät tulevat pääkaupunkiseudulta. Laskutetaan OSIRIS teatteri ry:n kautta. Hinta tiedusteltavissa.

Raideri

Esitys soveltuu valo- ja äänitekniikalla varustettuun teatteritilaan. Tilan minimimitat ovat 8 x 6 metriä. Tilaan pitää mahtua tanssimaan koko yleisö: noin 60-70 hlöä. Tilan korkeus minissään 2,5m. Esiintyminen tapahtuu pääosin paljain jaloin, joten lattian tulisi soveltua tanssimiselle esim. lakattu puulattia, parketti, tanssimatto.

Vuorovaikutteinen esitys soveltuu pienelle yleisömäärälle, jotta tärkeä lähikontakti vauvoihin säilyy. Esitykseen voi tulla n. 25-30 vauvaikäistä sekä heidän seuralaisensa (vanhemmat, mummot, kummit, vanhemmat sisarukset ym.). Koko yleisön koko n. 70 hlöä tilasta riippuen. Yleisö tulee istumaan mahdollisimman lähelle esitysalaa ja esiintyjiä niin, että ensimmäinen rivi voi istua tyynyillä tai patjoilla lattialla ja taaempi rivi tuoleilla. Kohdeyleisöä ovat vauvat (0-1v.) perheineen. Esitys ei perustu puheeseen, joten se sopii kaikenkielisille ja kaikenikäisille.

Esityksen musiikki ja äänet tuotetaan akustisesti, esityksessä soittaa haitaristi.

Esityksessä ei ole lavastusrakennelmia. Esitys rakentuu liikkeen, musiikin sekä kevyiden rekvisiittaelementtien varaan.

Esitykseen on valosuunnitelma. Esityksellä ei ole omaa valokalustoa, mutta teatteritilassa käytetään mielellään talojen omia valoteknikkoja ajamaan valotilanteet ohjeiden mukaan. Esitys toimii teatteritilojen lisäksi myös esim. gallerioissa ilman erillistä valotekniikkaa ns. päivänvalossa.

Esityksen kesto on noin 25 minuuttia + 15 minuuttia yhteistanssia = 40 min

Esityksen rakennusaika valojen kanssa on n. 2,5-3h, ilman valoja n. 1,5h.

Esityksiä voi olla 2 kpl päivän aikana.

Koko

Vuorovaikutteinen esitys soveltuu pienelle yleisömäärälle, jotta tärkeä lähikontakti vauvoihin säilyy. Esitykseen voi tulla n. 25-30 vauvaikäistä sekä heidän seuralaisensa (vanhemmat, mummot, kummit, vanhemmat sisarukset ym.). Koko yleisön koko n. 70 hlöä tilasta riippuen. Kohdeyleisöä ovat vauvat (0-1v.) perheineen. Esitys ei perustu puheeseen, joten se sopii kaikenkielisille ja kaikenikäisille.

Aika

Sovittavissa tapauskohtaisesti.

Muut

Esityksestä saatavissa kuvia, käsiohjelmatiedot sekä esitystaltiointi (huhtikuussa -17).

Yhteystiedot

loiske.info@gmail.com

Riikka Siirala p. 050 337 5927 tai OSIRIS teatteri p. 0400 417 474

www.loiske.info, www.osiristeatteri.fi

FB Loiske Ensemble