Milla Virtanen

Teos

Volonté on monitaiteellinen kuvaus tahdosta ja tavoittelun tavoista. Teos on kuin elävä surrealistinen asetelma, jossa on läsnä nyansoitua kehollisuutta, mennyttä aikaa sekä nykyisyyttä. Volonté tarjoaa yleisölle kollaasin johon voi upota, jonka rönsyilevää maailmaa voi ihmetellä, kyseenalaistaa, vihata ja rakastaa. Volonté on elävä absurdi maalaus.

Teoksessa liimataan yhteen fyysistä teatteria, tanssia, sekä kuva-, ääni-, valo- ja mediataidetta.

”Volonté häiritsee ja häiriköi positiivisella tavalla. Se tarjoaa ärsykkeitä ja odottamattomia ratkaisuja, mikä aiheuttaa ennennäkemättömyyden mielihyvää. Kokonaisuus on raikas esittämisen cocktail, jossa tanssijat liukastelevat shakkiruutuisella tanssimatolla, tasapainoilevat punatiilistä kootuilla korokkeilla ja tuottavat muodonmuutoksia pitkällä violetilla pöydällä.” Sanomalehti Kaleva, 19.1.2017

Mistä ajatus teokseen lähti?

Haluamme, tahdomme ja tavoittelemme erilaisia asioita, esineitä, elämäntilanteita ja elämänlaatuja. Tämä ei liity ainoastaan tämän päivän ilmiöön vaan tahtomista ja haluamista on ollut läpi koko ihmiskunnan historian. Tavoitteet ja halut saavat meidät toimimaan tietyllä lailla, ja toimintatapa millä toimitaan on kommunikaatiota.

Olen kiinnostunut siitä mitä ja miten tavoitellaan sekä miten haluaminen ja tahtominen kommunikoidaan. Koen että tahtominen ja haluaminen saa elämässä järjettömiä ja omituisia muotoja sekä tapoja. Volonté on eräänlainen maailmankuva.

Mitä Volonté tarjoaa yleisölle?

Volonté tarjoaa yleisölle jotakin selittämätöntä mikä on viety hyvin kauaksi arkipäivän realismista. En ole taiteilijana kiinnostunut näyttämään asioita arkipäiväisesti vaan teoksessa kokemani oikea maailma saa absurdin muodon.Vaikka muoto on viety pitkälle silti se kuvaa mielestäni täysin maailmaamme. Halusin että teos on kollaasi missä yhdistyy eri taiteen muodot kuten tanssi, fyysinen teatteri sekä ääni- kuva-, valo- ja mediataide. En käytä Volontésta sanaa esitys, koska koen että se antaa teokselle vääränlaiset raamit. Mielestäni esitys on liian lattea ja lattana sana kuvaamaan sitä mitä Volonté minulle edustaa.

Teoksen kesto: 1 tunti 25 min

Volonté-teoksella on ollut 10 näytöstä Kulttuuritalo Valveella, Oulussa, 01-02/2017.

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Ohjaus, koreografia ja konsepti: Milla Virtanen

Koreografia yhteistyössä esiintyjien kanssa: Katja Koukkula, Jussi Väänänen, Pirjo Yli-Maunula,

Jaakko Toivonen ja Antti Kyllönen.

Lavastus: Heidi Kesti

Puvustus: Milla Virtanen ja Heidi Kesti

Äänisuunnittelu: Anssi Laiho

Valosuunnittelu: Jari Haavikko

Mediataide: Leevi Lehtinen

Tuotanto: Leevi Lehtinen ja Milla Virtanen

Yhteistyökumppanit: Kulttuuritalo Valve, Jojo - Oulun Tanssin Keskus

Tukijat: Koneen Säätiö, Pohjois-Pohjanmaan rahasto, Antti ja Jenny Wihurin rahasto, Oulun Valistustalorahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuuritahasto.

Hintalappu

Esityskorvaus tiedusteltavissa ja neuvoteltavissa. Teoksen mukana matkustaa 10 henkilöä: viisi esiintyjää, lavastaja, valosuunnittelija, mediataiteilija, äänisuunnittelija ja ohjaaja. Kokonaissumma koostuu esiintymispalkkioista, päivärahoista sekä matka-, rahti- ja majoituskustannuksista.

Raideri

Teatteri:

- Ideaali esiintymislava on 9 m x 12 m.

- Yleisö on L-muodossa kahdella sivulla kahdessa rivissä. (Voimme mahdollisesti adaptoida teoksen myös muuhun muotoon. Riippuen teatterista.)

Lavasteet:

- Meillä on oma tanssimatto.

- Lavasteina tiiliä (n. 60 kpl), pöytä 110 cm x 500 cm, tuoli, pieni pöytä, 5 kpl muovisia roikkuvia torneja, sekä objekteja.

- Kaikki lavasteet mahtuvat yhteen pakettiautoon.

Tekniikka:

- Kolme omaa videoprojektoria

- Tarvitsemme käyttöömme perusvalosetin (valosuunnitelma pyydettäessä).

- Äänisuunnittelija liittää äänikorttinsa teatterin PA-laitteistoon

Rakennus:

- min. rakennusaika 8 tuntia (riippuen teatterista)

- purku n. 2 tuntia.

- Mukana rakentamassa lavastaja, valosuunnittelija ja mediataiteilija. Tarvitsemme tilaajan puolesta 2-3 teatteriteknikkoa rakentamista ja purkamista varten.

Koko

Teos muokkautuu eri kokoisille näyttämöille ja yleisöille.

Aika

Neuvoteltavissa ja sovittavissa.

Muut

Olemme avoimia pitämään workshoppeja, taiteiljatapaamisia ja muita yleisötöitä. Ehdotuksia otetaan vastaan.

Yhteystiedot

Milla Virtanen: 0505378537

milla_virtanen@hotmail.com

leevi.lehtinen@gmail.com

www.facebook.com/volonteiscoming

www.facebook.com/jojoouludance/videos/1322968584412012

www.millavirtanen.tk

Teoksen koko videotaltiointi pyydettäessä.