Pori Dance Company

Teos

Viidelle tanssijalle ja tusinalle vapaaehtoiselle esiintyjälle toteutettu ARK osallistuu keskusteluun ajassamme olevaan vaatimukseen jatkuvasta onnellisuudesta ja hyvinvoinnista. Pitäisi tehdä mindfullness-harjoitteita, hengittää oikein, joogata ja meditoida - olla tehokkaasti hyvinvoiva. Motiivin tullessa ulkopuolelta ratkaisu tuntuu kuitenkin keinotekoiselta, samoin kuin sosiaalisesta velvollisuudesta meditointi tuntuu enemmän tukahduttavalta kuin tuottavalta voimalta. Kiinan puistoissa erilaisia liikuntaharjoitteita tekevät ihmiset ovat yksi esimerkki, joka voi näyttäytyä myös enemmän komennuksena kuin omaa hyvinvointia edistävänä valintana. ARK etsii olemisen mahdollisuuksia henkilökohtaiselle alueelle menevien rajoitusten keskellä sekä miten sopeutua ahtaaksi ja yhä nopeammaksi käyvään maailmaan päätymättä pelkäksi kuuliaiseksi, tuottavaksi ruumiinkuoreksi.

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Vuonna 1989 perustetun ryhmän keskeisiä tavoitteita on edistää suvaitsevaisuutta ja inhimillisiä arvoja tanssin - sen monimuotoisuuden, muovautuvuuden ja kauas ammentavien juurien kautta. Haluamme viedä eteenpäin sanomaa kehollisuudesta, jonka kautta on mahdollista tutkia ja tunnustella fyysisyyden ja mielikuvituksen rajoja. Moniaineksisten elämysten luomisessa haluamme pyrkiä kompromissittomaan lopputulokseen ja tarjota katsojillemme vireää, ajassa vahvasti elävää taidetta.

ARK

Koreografia ja visualisointi: Riku Lehtopolku

Äänisuunnittelu: Eero Auvinen

Musiikki: Eivind Aarset, Sidsel Endresen, Arve Henriksen, Bugge Wesseltoft

Tanssi: Maria Autio, Anni Koskinen, Meri Tankka, Riku Lehtopolku, Jouni Majaniemi

Esiintyjät: Tuuli Eronen, Tiina Hartikainen, Raija Hoffrèn, Laura Hämäläinen, Arja Palonen, Tiiuliina Poikonen, Mari Rantanen, Maria Rinta, Johanna Tuominen, Anu Vaherluoto, Leena Vilponen

Teos on mahdollista toteuttaa jo teoksessa aiemmin esiintyneiden satakuntalaisten vapaaehtoisten kanssa, tai sitten ottaa mukaan uudet 10-12 osallistujaa esityspaikkakunnalta. Osallistujilta ei edellytetä aikaisempaa tanssikokemusta, vaan mukaan voi tulla kuka tahansa halukas yli 15-vuotias.

Hintalappu

- Sopimuksen mukaan.

- Matkat ja majoitus

- Päivärahat

Raideri

Musta tanssimatto, min 9 x 9 m. Normaali teatterin valo- ja äänitekniikka riittävät, valokartta pyydettäessä.

Lavastuksena toimivat kaksi hyvin yksinkertaista, laudoista koottavaa puukehikkoa, joiden pituus on 3,6 m, syvyys 1,3 m ja korkeus 1,9 m. Lavastus kulkee työryhmän mukana.

Koko

Kesto noin 50 minuuttia.

Aika

Esitykset mahdollisia ympäri vuoden.

Muut

- Mahdollisuus järjestää workshop ja yleisökeskustelu. Teos voidaan toteuttaa myös uusilla vapaaehtoisilla esiintyjillä, missä tapauksessa heidän kanssaan käydään läpi koko valmiin esityksen vaatima prosessi. Osallistujat voidaan hakea avoimella haulla, eikä heillä tarvitse olla aiempaa tanssikokemusta.

- Viestintä/markkinointimateriaalit valmiina ja mahdollisuus tuottaa esityskohtaisia sisältöjä.

Yhteystiedot

Sähköposti pdc@poridancecompany.com

Puhelin 0405581721

Facebook https://www.facebook.com/PDCPoriDanceCompany/

Pori Dance Company Vimeo https://vimeo.com/user8292145

ARK Trailer https://vimeo.com/124737040

Koko versio pyydettäessä.