Sari Palmgren

Teos

The Earth Song on karnevalistinen teos kulutusyhteiskunnan, ihmisen käyttäytymisen ja ympäristönmuutoksen yhtymäkohdista.

Koreografi Sari Palmgrenin ryhmäteos on syntynyt dokumentaarisista lähtökohdista yhteistyössä ympäristö- ja kestävän kehityksen asiantuntijoiden kanssa, mutta pureutuu aiheeseen yksilön näkökulmasta. Miten arjen valintamme syntyvät? Miten voimme niitä muuttaa?

Esitys rakentuu lauluista, joita varten on haastateltu asiantuntijoita ja tutkijoita mm. Suomen Ympäristökeskuksesta ja Aalto-yliopistosta. Polttavaa teemaa on lisäksi tarkasteltu Palmgrenin vetämissä yleisötyöryhmissä, ja myös toteutukseltaan ympäristön huomioiva teos on saanut lopullisen muotonsa monitaiteisen työryhmän tiiviissä yhteistyössä. Esityksessä kuullaan mm. tanssija-esiintyjien, Maria Saivosalmi, Jukka Peltola, Jukka Tarvainen ja Lotta Suomi, omat ympäristötunnustukset. Karoliina Koiso-Kanttilan suunnittelema puvustus on tehty kierrätysmateriaaleja hyödyntäen sosiaali- ja terveysministeriön Uusix-verstaassa.

Teos kommentoi kulutusyhteiskuntaa sen omista lähtökohdista, pop- ja massakulttuurin keinoin. Absurdiakin huumoria viljelevä teos sisältää musiikkityylejä laidasta laitaan. Vastapainona on nykytanssin liikeajattelu ja improvisaatio, jotka tuovat esiin ihmisen paljaana liikkeessä. The Earth Song sai lähtöideansa, kun Palmgren osallistui The British Councilin ilmastolähettiläänä Challenge Europe -projektiin 2010: ”Koulutus herätti minut miettimään, mitä itse voin tehdä ympäristön hyväksi. Vaikka käsittelemme mm. syyllisyyden tunnetta, halusimme mukaan myös kauneutta ja runollisuutta. Kaikesta huolimatta teoksessa on positiivinen tulevaisuudenvisio.”

Kuvaaja: Uupi Tirronen

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Koreografia: Sari Palmgren 


Esiintyjät: Maria Saivosalmi/Tuovi Rantanen, Lotta Suomi, Sari Palmgren, Jukka Peltola, Jukka Tarvainen ja Tuomas Norvio


Äänisuunnittelu/sävellys: Tuomas Norvio


Valosuunnittelu: Heikki Paasonen


Pukusuunnittelu: Karoliina Koiso-Kanttila 
 Kuvat: Uupi Tirronen

Väritys/tehtäväkirja: Anne Vasko ja Sari Palmgren 

 Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Sari Palmgren


Residenssituki: Silke Z/resistdance/Studio 11 (Cologne) / Studiotrade, Koneen Säätiö

Teosta ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus, Koneen säätiö, Samuel Huberin säätiö, ELY-keskus: ympäristökasvatus ja Uudenmaan taidetoimikunta

Hintalappu

7 henkilön esityskorvaus, päivärahat, matkustus-ja majoituskulut. Matkustus pääkaupunkiseudulta. Ei rahtia. Yksityiskohtainen tarjous saatavilla pyydettäessä tai sopimuksen mukaan.

Raideri

Valkoinen tanssimatto mahdollisesti mustalla rajauksella.

Tilan koko: Minimi leveys: 9,6m Minimi syvyys: 9,6m

Esityksen mukana kulkee valosuunnittelija ja äänisuunnittelija. Rakennusaika n. 8h

Raideri: the_earth_song_basic_tech_rider_2016.pdf Ääniraideri: earthsong_sound_rider_2016_1.pdf

Koko

Teosta on esitetty sekä suurissa konserttisaleissa/isoilla näyttämöillä että pienemmissä studionäyttämöillä. Esitys on suunnattu erityisesti 13v.-19v. nuorille ja nuorille aikuisille.

Aika

Sopimuksen mukaan. Esitys on Pohjois- ja Baltianmaiden kiertueella 2017-2018.

Esityksen kesto 60min.

Muut

Esityksen yhteydessä on tehty laajaa yleisötyötä ja ympäristökasvatusta vuodesta 2013. Keväällä 2016 The Earth song kiersi Suomessa, kiertue sisälsi 11 esitystä, 50 työpajaa, väritys/tehtäväkirjat ja 11 yleisökeskustelua paikallisen ympäristöasiantuntijan johdolla. Kiertue oli suunnattu erityisesti 13-19 vuotiaille osallistujille ja heidän vanhemmilleen.

Esitystä varten on tehty teoksen teemasta nuorten ja aikuisten tehtävä/värityskirjan, joka sopii katsojille ja kouluille teoksen oheismateriaaliksi. Kirja sisältää erilaisia tehtäviä omien valintojen ja ilmastonmuutoksen yhtymäkohdista. Työryhmällä on valmiudet pitää teoksen aihepiiristä erilaisia työpajoja eri ikäisille osallistujille ja vetää yleisökeskusteluja. Sari Palmgren on myös vetänyt eri kohderyhmille luentoja kestävästä kehityksestä.

Yleisökeskustelut kuuluvat esityskorvaukseen. Työpajoista ja työpajoissa jaettavista tehtävä/värityskirjoista sovitaan sopimuksen mukaan.

Valokuvat: http://www.zodiak.fi/medialle/lehdistokuvat/2013/kevat/sari-palmgren-earth-song

The Earth song kiertueesta 2016 tehtiin loppuraportti ja Riitta Heinämaan arviointiraportti, jotka löytyvät täältä:

Loppuraportti: http://static1.squarespace.com/static/50f30dcce4b08d03393c96df/t/576aca2dcd0f68dfc7e588c5/1466616392915/Loppuraportti_The+Earth+Song.pdf

Arviointiraportti: http://static1.squarespace.com/static/50f30dcce4b08d03393c96df/t/576acc7a893fc0ee73569600/1466616963225/The+Earth+Song_Arviontiraportti.pdf

Yhteystiedot