Satu Tuomisto +Comp

Teos

Puoliksi täynnä on nykytanssiteos onnellisuudesta

Teos kyselee mitä on kehollinen, psykologinen ja henkinen tunne onnellisuudesta, onnellisuuden ilmentymät, onnellisuus itsensä ja toisen ihmisen kanssa, onnen tunne omassa kehossa. Teos rakentaa tuntumaa onneen, miettii millainen on onnellisuuden hetki ventovieraan kanssa ja miten onnellinen ajatus näkyy liikkeessä.

Puoliksi täynnä on liikkeellinen teos, joka perustuu ennalta määriteltyyn koreografiseen käsikirjoitukseen. Sen sisällä tanssijat liikkuvat – innoissaan, rauhassa, yrittämättä, riehuen, pikkuhiljaa, päästäen irti, yllyttäen, uskaltaen, omaan tahtiinsa, luottavaisesti, hitaasti, onnellisina.

Koreografi Satu Tuomisto

Tanssijat Saara Norvio ja Fornier Ortiz

Äänisuunnittelija Alejandro Montes de Oca

Rahoitus Taiteen edistämiskeskus, Täysillä ry

Teoksen kesto 45 minuuttia

Ensi-ilta 21.4.2016

Teosta on esitetty tähän mennessä 14 eri paikassa. Teoksen voi seuraavaksi nähdä mm. Musiikkitalossa 28.3.2017.

www.satutuomisto.com/portfolio/puoliksi-taynna

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Satu Tuomisto on valmistunut nykytanssikoreografiksi vuonna 2000 Lontoossa. Tuomistolle myönnettiin valtion viisivuotinen taiteilija-apuraha vuonna 2014. Hänen teoksiaan on esitetty Suomessa muun muassa JoJo – Oulun tanssin keskuksessa, Oulun kaupunginteatterissa, Suomen Kansallisbaletissa, Täydenkuun Tansseilla ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa. Vuosina 2011 – 2013 hän toimi JoJo – Oulun tanssin keskuksen taiteellisena johtajana. Tuomiston tanssiteos Vimmaa voitti Saksassa 638 Kilo Tanz ‐festivaalin ensimmäisen palkinnon 2012 ja on kiertänyt Springdance-­festivaalin jälkeen mm. Japanissa, Koreassa ja Kolumbiassa. www.satutuomisto.com FB SatuTuomistoComp

Saara Norvio on Teatterikorkeakoulusta vuonna 2008 valmistunut tanssitaiteilija, joka on tanssinut muun muassa Anna Mustosen, Eeva Muilun ja Sari Palmgrenin teoksissa sekä viimeisimpänä Tuomas Norvion kuratoimassa Kiasman Ernesto Neton näyttelyyn liittyvässä Rituaalitila – konsertissa 2016.

Fornier Ortiz on kolumbialainen nykytanssija ja tanssinopettaja, joka on työskennellyt Teatterikorkeakoulun lisäksi laajasti ympäri Eurooppaa.

Alejandro Montes de Oca on meksikolainen elektroakustisen musiikin säveltäjä, äänitaiteilija ja esiintyjä, joka työstää parhaillaan tohtoriopintojaan Sibelius-Akatemiassa.

Hintalappu

Esityskorvaukset, päivärahat, matkat ja majoitukset Helsingin ulkopuolella. Yksityiskohtainen tarjous saatavilla pyydettäessä.

Raideri

Teosta voidaan esittää missä tahansa tilassa, niin sisällä kuin ulkona, teatteritilassa tai esim kadulla. Ei teatteritekniikkaa. Tila vähintään 3×3 metriä, mieluiten 7x7m, tila voi olla myös erittäin suuri esim 15x30m. Rakennusaika 1 h, purku 10 min.

Koko

Teos on teknisesti ja tilavaatimuksiltaan pienikokoinen. Kaksi tanssijaa.

Aika

Sopimuksen mukaan.

Muut

Saatavilla valokuvia ja videotaltiointi. Teoksen oheen tilattavissa työpaja, kesto 1,5h. Esityksen jälkeen mahdollista järjestää taiteilijatapaaminen.

Yhteystiedot

www.satutuomisto.com, satu(at)satutuomisto.com, 045 3119737, FB SatuTuomistoComp