Taideosuuskunta Apinatarha / Panu Varstala

TAIDEAKATEMIA - Samanaikainen näyttämöesitys ja radio-ohjelma -

Miten näyttämöteos voisi olla radiossa? Voidaanko tanssia esittää kuunnelmana? Entä voiko radio-ohjelma olla samanaikaisesti suorana radioaalloilla sekä esimerkiksi kaupunginteatterin näyttämöllä, lämpiössä tai galleriatilassa?

Suoran radio-ohjelman ja esityksen kysymyksiä tutkivat esittävien taiteiden omaperäiset moniottelijat. Työryhmä: Anna Cadia (radiotoimittaja/esitystaiteilija), Janne Marja-aho (tanssitaiteilija) ja Panu Varstala (tanssitaiteilija).

Esityksen kesto on 1-2 h tilaajan toiveiden mukaan.

Esityksen mukana kulkevat tilaajan toiveiden mukaan myös suunnittelijat. Teoksesta on olemassa kaksi versiota. Pienemmän galleriaversion mukana kulkee äänisuunnittelija ja isomman mukana kulkevat äänisuunnittelijan lisäksi, valosuunnittelija ja tai mediasuunnittelija.

Esityskorvaukset: koko työryhmälle sopimuksen mukaan (väh. 4 * 250 euroa / hlö) plus matkat ja majoitukset. Laskutus onnistuu myös.

Raideri

tekniset vaatimukset:

Galleriaversiolla ei ole juurikaan teknisiä vaatimuksia. Tila: vähintään Teatteri Jurkan kokoinen tila (yksi huone). Laadukas äänentoisto olisi hyvä olla järjestävän tahon puolelta. Rakennusaika 3-4 h

Alkuperäinen versio: Vähintään teatteri Jurkan kokoinen tila (yksi huone), valokalusto, jolla saa perustilanteet tehtyä nopeasti, 1-2 hyvälaatuista videotykkiä. Rakennusaika 6-8 h

muut tarpeet: Radioyhteistyö jonkin paikallisen radiokanan kanssa. Ideana olisi esittää Taideakatemia suorana. 1-2 paikallista vierasta/haastateltavaa esityksen yhteyteen kommentoimaan ”suoraa lähetystä” osana yleisöä.

Esitys on tarkoitettu alunperin aikuisille, mutta esitystä on mahdollista räätälöidä myös tilaajan toiveiden mukaan. Sopimuksen mukaan.

Esityksen yhteyteen on mahdollista järjestää esim. keskustelutilaisuus tai liikkeellinen demonstraatio esim. paikallisen Yliopiston tai tanssin aluekeskuksen kanssa valituista aiheista.

Yhteystiedot

Markkinointi ym. materiaalit / lisätiedot: Panu Varstala p. 040 5659562 panu ”ät” apinatarha.fi

HS: arvostelu: http://www.hs.fi/kulttuuri/tanssiarvostelu/art-2000002824313.html Esityksen sivu Teatteri Jurkan sivulla: http://www.jurkka.fi/index.php?k=225077 Huminaa blogi: http://huminaa.blogspot.fi/2015/05/taideakatemia-osa-1-tanssia-radiossa.html