Tanssiryhma Off/Balance

”Tanssiryhmä Off/Balancen uusi Vapaa pudotus rakentuu aivan mainiosti tilansa ehdoilla ja näköiseksi. — ilmava, vapautunut ja erittäin hauska nykytanssiesitys, joka yllättää loppuun saakka.— Kirjoittaja voi todistaa, että tämän teoksen nauttimiseen ei tarvita tanssitaiteen suurempaa tuntemusta. — Kokonaistaideteoksessa ääni ja liike, esiintyminen ja säestys liukuvat toisiinsa, ja esimerkiksi Varstala laulaa mainiosti improvisoiden.” Keskisuomalainen

Teos

Vapaa pudotus on kuin käsikirjoitettu essee, missä improvisaatio ja tarkkaan sovittu tanssivat lentoaan. Tilaan mukautuva esitys sisältää kokeilua, improvisaatiota, akrobatiaa, huumoria sekä irti päästämistä - yksin tai yhdessä. Akustinen musiikki ja loistavat esiintyjät luovat intiimin ja sydäntälämmittävän tunnelman.

Esitykseen on mahdollista tuoda mukaan kaksi vierailevaa parkour-ammattilaista, jotka lisäävät teokseen uuden ilmaisumuodon ja jotka ovat voittaneet yleisön ja kriitikot puolelleen.

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Koreografia: Panu Varstala Sävellys: Tero Tuovinen Valokuvat: Matti Häyrynen Esiintyjät: Elina Häyrynen/Vera Tegelman (tanssi), Teemu Mustonen (lyömäsoittimet),Jukka Tarvainen (tanssi), Tero Tuovinen (kontrabasso), Panu Varstala (tanssi) + vierailevat parkouraajat Jaakko Junttila ja Perttu Pihlaja Tuotanto: Tanssiryhmä Off/Balance ja Panu Varstala

Koreografi Panu Varstala tunnetaan moniulotteisena taiteilijana, joka yhdistää tanssia runouteen, teatteriin, musiikkiin ja maalaustaiteeseen. Vapaa pudotuksessa hän on työskennellyt parkouraajien kanssa. Teoksen parkouraajat ovat Suomi-parkourin pioneereja ja parkour-ammattilaisia sekä kokeneita esiintyjiä tanssin, teatterin ja sirkuksen parista.

Jyväskyläläinen Off/Balance on Keski-Suomen suurin nykytanssiryhmä. Ryhmän kiitelty ohjelmisto rikkoo taidemuotojen rajoja yhdistäen mm. teatteria, musiikkia, parkouria ja nykytaidetta.

Hintalappu

Hinta vaihtelee esityspaikkakunnan mukaan.

Kokonaishinta (sis. esityskorvaukset ja kaikki matkakulut):

  • yksi esitys 2560 - 4780 €
  • kaksi esitystä 4200 - 6880 €
  • useampi esitys +1390 - 1770 €/es.

Jos parkouraajat (2 hlöä) otetaan mukaan esitykseen, lisätään ensimmäisen esityksen hintaan 630 - 960 €/euroa ja sitä seuraavien esitysten hintoihin 490 - 630 €/euroa per esitys.

Lähtöpaikkakunnat: neljä hlöä Hgistä ja yksi hlö Porvoosta + kaksi parkouraaja-vierailijaa Jyväskylästä.

Jos tilaaja tarjoaa esim. majoituksen, alentaa se hintaa.

LASKUTETTUNA

Raideri

Vapaa pudotus mukautetaan tilaan ja pyritään toteuttamaan yllätyksellisenä. Esim. ensi-ilta järjestettiin Vaajakosken Wanhassa Woimalassa ja mukana oli kaksi parkour-ammattilaista, joiden osallistumisesta ei aiemmin tiedotettu (myös tanssija Tarvainen toteuttaa parkouria teoksessa). Ennen esitystä yleisö tutustui alakerrassa sillä hetkellä esillä olleeseen taidenäyttelyyn ja pystyi ostamaan syömistä ja juomista. Esitys päättyi tanssija Tarvaisen hyppäämiseen ikkunasta 8 metrin matkan jokeen.

Vapaa pudotusta on esitetty myös ulkona. Teos soveltuu myös perinteiseen teatteritilaan. Tilan rakenteita hyödynnetään parkour-temppuihin, jos mahdollista.

Esitystila: min. 6m x 6m / max. rajaton.

Katsomo: tuolit/katsomo 1–4 sivulla.

Rakennusaika (minimi/ihanteellinen): 8h / 1,5vrk

Purkuaika: n. 1h

Tilassa on oltava hyvät puitteet akustiselle musiikille.

Akustinen musiikki (kontrabasso ja rummut), joten ei sähköistä äänentoistoa.

Perusvalaistus - mielellään luonnonvalo, jos mahdollista, ei muuta valotekniikkaa.

Valokuvataulut (2 kpl, á 1m x 2m) roikkumaan.

Koko

Kesto: 45 min.

Koko perheelle. Sopii yli 2-vuotiaille.

Aika

Esitykset mahdollisia milloin vain.

Sovittavissa pitkätkin kiertueet 2-6 viikkoa (hinta neuvotellaan erikseen).

Muut

Työpajat erilliseen hintaan. Lapsille, nuorille, aikuisille, tanssin opiskelijoille/ammattilaisille. Sisältö: nykytanssi/liikeimprovisaatio/parkour/musiikki-improvisaatio.

Yleisötyönä taiteilijatapaamiset ja yleisökeskustelut ok.

Markkinointimateriaalina esittely- ja promotekstit, tekijäkuvaukset ja näyttäviä kuvia.

Yhteystiedot

Yhteyshlö: Antti Lähdesmäki, toiminnanjohtaja

Sähköpostiosoite: antti@offbalance.fi

Puhelin: 050 360 2136

Kotisivut: www.offbalance.fi

Facebook: www.facebook.com/OffSlashBalance

Traileri: https://vimeo.com/159955873

Kokonainen esitystaltiointi Vimeosta pyydettäessä.