Tanssiteatteri Auraco

Teos

Roskaako Kookaburra, hukkuuko Kukkaroo?

Herra Kookaburra on hyväntahtoinen höpsö, laulava pölvästi, armoitettu huithapeli, naurava, pörröpäinen, siivekäs hölmö. Ja missä Herra Kookaburra ikinä kulkeekaan, jää hänestä jälki: roskainen ja siivoton tienoo. Vaan napakka Kukkaroo on toista maata. Sitä kiristää ja sapettaa, jos maailma ei ole mallillaan, paikat järjestyksessä ja hattu kallellaan oikeassa kulmassa. Ja jos jotain se inhoaa, niin roskia.

Australian aboriginaalien mytologiassa kookaburralintu on aamun herättäjä, jonka kuuluvaa naurua on mahdoton ohittaa. Tässäkin tarinassa hän herättää – sekä itsensä että yleisön. Humorististen hahmojen kautta lähestytään isoja teemoja: roskaamista, ystävyyttä, erilaisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Tanssiteatteri Auracon visuaalinen, sanaton esitys yhdistelee tanssia, mimiikkaa ja klovneriaa. Kohderyhmänä kaikki yli 4-vuotiaat lapset ja aikuiset. Kesto n. 40 minuuttia.

Teoksen ensiesitys oli Helsingin Kanneltalolla syyskuussa 2015. Vuonna 2016 esitys oli osa Guangdong Dance Festivalin ohjelmistoa Kiinassa Guangzhoussa.

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Tanssiteatteri Auraco on yksi eniten ulkomailla kiertävistä suomalaisista tanssiryhmistä. Auracolla on esityksiä kaikenikäisille yleisöille, mutta menestyneimmät kiertue-esitykset on suunnattu lapsiyleisöille.

Ohjaus, koreografia: Päivi Aura. Tanssitaiteilija Päivi on Tanssiteatteri Auracon perustaja ja taiteellinen johtaja. Hän yksi ensimmäisistä suomalaisista aivan pienille lapsille tanssiesityksiä tehneistä. Hän on kysytty kouluttaja ja puhuja niin koti- kuin erityisesti ulkomailla.

Musiikin sävellys ja livesoitto, Metsän Martti: Sami Kurppa. Sami on monipuolinen muusikko, säveltäjä, tuottaja ja opettaja. Hän on työskennellyt muusikkona useiden yhtyeiden lisäksi useissa teatteri-, musikaali-, tanssi- ja televisiotuotannoissa.

Herra Kookaburra: Jouni Bäckström. Jouni on laulaja, fyysisen teatterin näyttelijä ja klovni. Viime vuosina hän on esiintynyt mm. Oulun kaupunginteatterin Tuntematon Sotilas -oopperan Lahtisen ja Fabulous Bäckström Brothers -näytelmän Jouni Bäckströmin rooleissa.

Kukkaroo: Kati Lehtola. Kati on tanssija ja miimikko ja yksi Tanssiteatteri Auracon perustajista ja kantavista voimista. Kati opiskeli tanssia Ranskassa. Halu oppia jotain uutta ja ihmeellistä vei hänet opiskelemaan pantomiimiä ja miimiä Berliiniin, mistä hän valmistui miimikoksi 2015.

Muu työryhmä: Valaistus: Keijo Vainio, Puvustus: Piritta Kämi-Conway, Valokuva: Miia Kota, Piirros: Keanne van de Kreeke

Hintalappu

Esityskorvaus 2100 euroa/yksi esitys, lisäesitykset neuvottelun mukaan, laskutettuna. Lisäksi 5 henkilön päivärahat, matka- ja asumiskulut. Esityksen tarpeisto kulkee matkalaukussa.

Raideri

Black box -teatteri, musta tanssimatto. Lavan minimikoko: syvyys 7m, leveys 10m, korkeus 4,5m. Sivuverhot 2-3 / puoli. Valot katosta ja sivuista.

Rakennusaika 4-6 tuntia sekä harjoitus/läpimeno 1 tunti.

Koko

Lapsi- ja aikuisyleisö

Aika

2 esitystä/päivä mahdollinen

Muut

Esitysten jälkeen yleisökeskustelu n. 15 minuuttia. Työpajoista (aiheina esim. tanssi, musiikki, kierrätysmateriaalin käyttö) sovitaan erikseen.

Yhteystiedot

Päivi Aura: paivi@auraco.fi, 050 546 2520

http://auraco.fi/fi/ohjelmisto/herra-kookaburra-ja-kukkaroo/

Traileri nähtävissä, koko esitystaltiointi lähetetään pyydettäessä: https://www.youtube.com/watch?v=q5BPc8_e8RE&t=8s