Tanssiteatteri MD

Teos

Lähtöruudussa mies ja nainen sekä kurkistus 50-60-luvun ranskalaisen elokuvan tyylikkääseen intohimoon. Herkkä teos kuljettaa katsojaa lempeästi traagisesta ilkikuriseen ja takaisin.

400 askeleen tanssijoiden Samuli Roinisen ja [Mari] Rosendahlin kokemus näkyy uskottavuutena. Koreografiaa ei esitetä, vaan se eletään hienosti läpi. Kummankin ilmaisu on vaivatonta ja osa teoksen liikekieltä. Dynamiikka Roinisen ja Rosendahlin välillä toimii. Rosendahl on huumorintajuinen koreografi, joka ei jätä yleisöään hämmennyksen valtaan. 400 askelta aukenee yleisölle olematta kuitenkaan kliseinen tai loppuun saakka selitetty. Jussi-Pekka Nuton teosta varten säveltämä musiikki kruunaa kokonaisuuden.” - Merja Koskiniemi, Aamulehti, 20.3.2011

Kesto 30 min

Koreografia Mari Rosendahl

Tanssi Mari Rosendahl ja Samuli Roininen

Musiikki Jussi-Pekka Nuto

Valosuunnittelu Sari Mayer

Äänitekniikka Matias Palo

Videotekniikka Henry Naiduwa wadu

Puvustus Elina Vättö

Kampausten suunnittelu Pepina Granholm

Teoskuvat Harri Hinkka

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Mari Rosendahl on tanssija-koreografi, tanssinopettaja, joka on saanut koulutuksensa Suomen Kansallisoopperassa. Hän on toiminut Tanssiteatteri MD:ssä vuodesta 1997 ja ollut perustamassa Tanssiteatteri Danscoa 1988. Rosendahl on tanssinut useissa nykytanssiteoksissa ja suunnitellut koreografioita eri teattereille, Tampereen musiikkiakatemialle, kesäteattereihin sekä Oopperaan. Hänen viimeisimmät koreografiat ennen Secunda Pratticaa ovat Verdin Kohtalon Voima Tampereen Ooperalle 2016 sekä Pieni Lelukauppa MD:lle 2014. Rosendahlin nykykoreografiat ovat vierailleet kansainvälisillä teatteri- ja tanssifestivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Jussi-Pekka Nuto on tamperelainen säveltäjä. Nuton sävellystuotanto pitää sisällään pääasiassa kamarimusiikkia erilaisille kokoonpanoille. Nuto on Tampereen Konservatorion lehtori ja opettaa myös Tampereen ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelmassa. Tanssiteatteri MD:lle Nuto on säveltänyt musiikkia Mari Rosendahlin teoksiin Rafael, 400 askelta ja Klaffi sekä Anniina Kumpuniemen koreografiaan Ronja Ryövärintytär.

Tanssiteatteri MD on toiminut tanssitaiteen lipunkantajana Tampereella ja Pirkanmaalla jo 20 vuotta ja herättänyt kasvavaa kiinnostusta niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. MD:n ohjelmiston punaisena lankana ovat korkeatasoinen koreografia ja taitava tanssijantyö. Ohjelmistossa on niin huikean visuaalisia liikkeeseen perustuvia teoksia aikuisille ja nuorille kuin koskettavia ja hauskoja tanssiteatteriteoksia koko perheelle.

Hintalappu

Työryhmässä kaksi tanssijaa ja kaksi teknikkoa.

Hinta sisältää esityskorvauksen, päivärahat, matkat ja majoitukset.

Hinta tiedusteltavissa.

Raideri

- Rakennusaika 10h, purku 1h

- Tila n. 10 x 10 m, tarvitaan koko tilan kattava valo- ja äänikalusto ja videotykki

- Musta tanssimatto

- Tarkemmat tiedot teknisessä riderissä (liite)

400pas-rider.pdf

400_pas_lightplot.pdf

Koko

Aikuisten nykytanssiteos, tarvitaan n. 10x10m näyttämö

Aika

Neuvoteltavissa.

Muut

Yleisökeskustelu/taiteilijatapaaminen esityksen yhteydessä mahdollinen.

Yhteystiedot