Tanssiteatteri MD

Teos

Tanssiteatteri MD:n tulkinta Tommi Kitin Hyppy-teoksesta on rento, vauhdikas ja humoristinenkin esitys, joka kuljettaa katsojan mykkäelokuvien tunnelmiin Samuel Beckettin hengessä. Knallipäisiä ja herrasmiesasuisia tanssijoita liikuttaa Tommi Kitin voimakas ja kauniisti viimeistelty muotokieli sekä pianisti Arto Piispanen Iiro Rantalan leikkisällä ja melankolisella alkuperäisellä musiikilla.

Hyppy valmistui Tommi Kitti & Co:lle vuonna 2005. Teos sai inspiraationsa Samuel Beckettin absurdin Huomenna hän tulee -näytelmän (1949) asenteesta ja tunnelmasta.

”Tommi Kitin koreografiassa Hyppy liike on välillä niin kaunista, että itkettää. /…/ Hyppy on hieno teos, joka ansaitsikin saada uuden tulemisen.” - Katri Kekäläinen, Huminaa-blogi 6.11.2014

Kesto 40 min

Koreografia Tommi Kitti

Musiikki Iiro Rantala

Pianisti Arto Piispanen

Tanssi Suvi Eloranta, Elina Jakowleva, Anniina Kumpuniemi, Ville Oinonen, Samuli Roininen ja Mari Rosendahl

Valosuunnittelu Sari Mayer (Janne Teivaisen alkuperäisen suunnitelman pohjalta)

Äänisuunnittelu Niko Huttunen

Lavastus Tommi Kitti, Ari Kitti

Pukusuunnittelu työryhmä (Karoliina Koiso-Kanttilan alkuperäisen suunnitelman pohjalta)

Pääharjoittaja Virpi Juntti

Muut harjoittajat Satu Halttunen, Tommi Kitti, Valtteri Raekallio ja Eero Vesterinen

Esityskuvat Laura Happo

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Tommi Kitti on yksi suomalaisen nykytanssin kulmakivistä ja hänen koreografiansa ovat tehneet vaikutuksen liikkeellisellä musikaalisuudellaan ja rytmisyydellään. Tommi Kitille myönnettiin Tanssitaiteen valtionpalkinto vuonna 2000 ja Pro Finlandia-mitali vuonna 2003. Hän on luonut uransa aikana yli 40 teosta sekä Suomessa että ulkomailla. Tommi Kitti & Co toimi vuosina 2000–2010, jonka jälkeen Kitti päätti yli 35 vuotta kestäneen aktiiviuransa hienolla jäähyväiskiertueella. Helsinkiläisen tanssiryhmän ohjelmistoon kuului koko illan pitkiä ja lyhyempiä teoksia sekä Kitin omia sooloja. Ryhmällä oli vuodessa noin kaksi uutta ensi-iltaa ja se esiintyi sekä suomalaisilla tanssifestivaaleilla että merkittävillä kansainvälisillä lavoilla.

Iiro Rantala on yksi maamme musiikkikentän tutuimmista nimistä ja kansainvälisestikin palkittu pianotaiteilija. Rantala on jazzyhtye Trio Töykeiden perustaja, joka on myös säveltänyt musiikkia useisiin musikaaleihin ja elokuviin. Hän on soittanut useita pianokonserttoja miltei kaikkien Suomen orkestereiden riveissä sekä säveltänyt yhden. Rantala tunnetaan myös radio- ja televisiotöistään. Pro Finlandia ansiomerkki Rantalalle myönnettiin vuonna 2013.

Arto Piispanen on tamperelainen säveltäjä ja pianisti. Hän on työskennellyt muusikkona, säveltäjänä ja kapellimestarina mm. Tampereen Työväen Teatterissa, Teatteri Telakalla, TV 2:lla ja Ryhmäteatterissa. Piispanen on soittanut useissa kokoonpanoissa ja vaikuttaa tällä hetkellä mm. Tampere Big Bandissä ja etnobändi Pohjantahdissa. Hän on tehnyt ahkerasti yhteistyötä ja levytyksiä mm. Ismo Alangon, Dave Lindholmin ja Tuomari Nurmion kanssa.

Tanssiteatteri MD on toiminut tanssitaiteen lipunkantajana Tampereella ja Pirkanmaalla jo 20 vuotta ja herättänyt kasvavaa kiinnostusta niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. MD:n ohjelmiston punaisena lankana ovat korkeatasoinen koreografia ja taitava tanssijantyö. Ohjelmistossa on niin huikean visuaalisia liikkeeseen perustuvia teoksia aikuisille ja nuorille kuin koskettavia ja hauskoja tanssiteatteriteoksia koko perheelle.

Hintalappu

Työryhmässä kuusi tanssijaa, pianisti ja kaksi teknikkoa.

Hinta sisältää esityskorvauksen, päivärahat, matkat ja majoitukset.

Hinta tiedusteltavissa.

Raideri

- Rakennusaika n. 12 h, purku n. 2 h

- Tila n. 10 x 10 m, tarvitaan koko tilan kattava valo- ja äänikalusto

- Musta tanssimatto

- Tarkemmat tiedot teknisessä riderissä (liite)

md_leap_technical_rider.pdf

md_leap_light_plot.pdf

Koko

Aikuisten nykytanssiteos, tarvitaan n. 10x10m näyttämö

Aika

Neuvoteltavissa.

Muut

Yleisökeskustelu/taiteilijatapaaminen esityksen yhteydessä mahdollinen.

Yhteystiedot