Tanssiteatteri MD

Teos

Mikä **t*n Pikku Prinssi? on rouhea nykytulkinta Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssi –klassikosta. Esitys kuvaa 17-vuotiaan pojan mielen haaksirikkoa ja paljastaa ironista puolta aikuisista liikkeen, livepiirrosten, videon ja puheen keinoin.

Nuori poika etsii oman elämänsä suuntaa yhteiskunnassa, jossa vastuu kaatuu yksilölle ja lääkkeeksi pahaan oloon annetaan pillereitä. Lopulta turva ja tuki löytyvät ystävyydestä ja rakkaudesta.

Elina Jakowlevan ohjaamassa ja koreografioimassa sekä Janne Mäkelän käsikirjoittamassa Pikku Prinssissä nuoren pojan roolin esittää Ville Oinonen. Oinosen seurassa lavalla taiteilee Petri Seppä, joka piirtäen luo tarinaan toisen tason, nuoren sisäisen maailman ja mielikuvituksen.

(Liike)Kieli on sekoitus kaikkea mahdollista liikettä nykytanssista notkeusakrobatiaan ja parkourista joogaan, katulajeihin ja miltei mihin tahansa. Mikä maistiainen huikeasta kehollisesta kapasiteetista! Liikekieli kertoo nuoren miehen elämän alati rytmiä vaihtavasta sykkeestä.” – Päivi Kuokkanen, Ylöjärven Uutiset 18.11.2015

Teos on valittu mukaan SKR:n Taidetestaajat-hankkeeseen lukuvuodelle 2017-2018.

Esityksen kesto 45 min

Ikäraja K13

Ohjaus ja koreografia Elina Jakowleva

Käsikirjoitus Janne Mäkelä

Tanssi Ville Oinonen

Livepiirrokset ja visualisointi Petri Seppä

Äänimaailmat ja musiikki Niko Huttunen

Valosuunnittelu Sari Mayer ja Elina Nopanen

Lavastus Teemu Kiiskilä

Pukusuunnittelu Elina Vättö

Kuvat Harri Hinkka

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Elina Jakowleva on Tanssiteatteri Danscon (1988) sekä Tanssiteatteri MD:n (1997) perustajajäsen. Hän on toiminut näyttämötaiteen saralla monilla eri osa-alueilla, niin taiteellisella kuin tuotannollisellakin puolella. Tanssija-koreografin työtä hän on tehnyt jo vuodesta 1985, joten tämän teoksen myötä hän juhlistaa myös 30-vuotistaiteilijataivaltaan. Jakowlevan viimeisimmät ja suurimmat koreografiat ovat Oliver!-musikaali Vaasan kaupunginteatterille (2013) ja Annie-musikaali Tampere-talolle (2012) sekä Tanssimusikaali Road (2009) ja Moulin Rouge (2004) Tanssiteatteri MD:lle.

Janne Mäkelä on toiminut kolmen vuosikymmenen ajan teatterialalla monenlaisissa tehtävissä teatteritekniikasta hallintoon. Pikku Prinssin lisäksi Mäkelä on käsikirjoittanut Tanssiteatteri MD:lle teokset Tanssimusikaali Road ja Moulin Rouge. Mäkelän pitkäaikaisina työnantajina ovat toimineet Tampereen Teatteri ja Pyynikin kesäteatteri.

Petri Seppä on tamperelainen monipuolisesti taidekentällä toimiva kuvataiteilija. Taidenäyttelyiden ja yhteisötaideteosten lisäksi hän tekee improvisoitua musiikin kuvitusta eri taiteenaloja yhdistelevän Dark Reindeer -yhtyeen jäsenenä. Yhtenä piirrostekniikkanaan Seppä käyttää perinteistä kiinalaista mustetta yhdistettynä neulanterävään terässiveltimeen. Tämä tekniikka on olennainen osa myös Pikku Prinssin visualisointia.

Ville Oinonen valmistui tanssinopettajaksi Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiasta vuonna 2006. Valmistumisen jälkeen hän tanssi kolme kautta Tanssiteatteri MD:ssä sen omien tekijöiden lisäksi Ari Nummisen, Jyrki Karttusen ja Helena Franzénin teoksissa. Myöhemmin Oinonen on tanssinut freelancerinä lukuisissa teoksissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Vuonna 2013 Oinonen työskenteli osin valtion puolivuotisen taiteilija-apurahan turvin. Oinonen palasi Tanssiteatteri MD:n tanssijaksi syksyllä 2015.

Tanssiteatteri MD on toiminut tanssitaiteen lipunkantajana Tampereella ja Pirkanmaalla jo 20 vuotta ja herättänyt kasvavaa kiinnostusta niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. MD:n ohjelmiston punaisena lankana ovat korkeatasoinen koreografia ja taitava tanssijantyö. Ohjelmistossa on niin huikean visuaalisia liikkeeseen perustuvia teoksia aikuisille ja nuorille kuin koskettavia ja hauskoja tanssiteatteriteoksia koko perheelle.

Hintalappu

Työryhmässä tanssija, livepiirtäjä ja 2 teknikkoa.

Hinta sisältää esityskorvauksen, päivärahat, matkat ja majoitukset.

Hinta tiedusteltavissa.

Raideri

-Rakennusaika 12 h, purku n. 2 h

-Tila n. 10m x 7m + 8m (leveys x syvyys + syvyys projisointikankaan takana), tarvitaan koko tilan kattava valo- ja äänikalusto

-Valkoinen tanssimatto

-Tarkemmat tiedot teknisessä riderissä (liite)

md_pikku_prinssi_tekninen_rider.pdf

Koko

Tarvitaan tilava näyttämö, esitys yli 13-vuotiaille.

Aika

Neuvoteltavissa.

Muut

Yleisökeskustelu/taiteilijatapaaminen esityksen yhteydessä mahdollinen.

Tanssi- ja akrobatiaworkshop tiedusteltavissa, hinnoitellaan erikseen.

Yhteystiedot

Mikä **t*n Pikku Prinssi? traileri: https://vimeo.com/150335343

Tiedustelut paula.haajanen@tanssiteatterimd.fi / p. 050 550 7019

www.facebook.com/TanssiteatteriMD www.twitter.com/TeatteriMD www.instagram.com/tanssiteatterimd

www.tanssiteatterimd.fi