Tanssiteatteri MD

Teos

Santeri Sammakon seikkailut on aivan perheen pienimmille suunnattu tanssiesitys, jossa Santeri seikkailee läpi vaihtuvien vuodenaikojen ja tapaa ystäviään. Samuli Roinisen koreografiassa graafikko Leena Junnilan Lits läts lätäkkö! -kirjan lorut ja iki-ihanat katselukorttien hahmot heräävät tanssimaan.

Vuorovaikutteinen esitys toimii lasten ehdoilla ja ikäryhmän kasvu- ja kehitystason huomioon ottaen siten, että esityksessä korostetaan vuorovaikutustilanteen pehmeyttä ja aistiärsykkeiden kokonaisvaltaisuutta. Esitys tapahtuu lapsen ollessa lähellä lattiatasoa turvallisesti vanhemman tai ohjaajan sylissä.

Kuka voisi vastustaa näin värikästä näkyä? Pienikin katsoja jaksaa, kun esitys ei ole liian pitkä.” - Kirsikka Otsamo, 2.5.2016 Aamulehti

Kesto 30 min

Suosittelemme 0-5-vuotiaille

Koreografia ja tanssi Samuli Roininen

Lorut ja piirroskuvat Leena Junnila

Valosuunnittelu Sari Mayer

Visuaalinen toteutus Samuli Roininen

Esityskuvat Helen Hallamaa

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Samuli Roininen: Opiskeltuaan Turun Taideakatemiassa ja Rotterdamse Dansacademiessa (1993 -1997) Samuli on esiintynyt yli kahdessakymmenessä maassa ympäri maailmaa. Hollannissa hän tanssi mm. Josette Baîsin, Martin Butlerin, Nils Christen, Nacho Duaton, Hans van Manenin, Jiri Kyliànin sekä Piet Rogien teoksissa.

Tanssiteatteri MD:ssä hän on ollut tanssija-koreografina vuodesta 2003 ja tanssinut MD:n omien koreografien töiden lisäksi mm. Helena Franzénin, Tommi Kitin, Jenni Kivelän, Jyrki Karttusen, Ari Nummisen, Liisan Pentin sekä ohjaaja Anna-Elina Lyytikäisen teoksissa. Samuli on säännöllisesti vieraillut koreografina ja pedagogina myös puheteatterin puolella sekä tanssinalan oppilaitoksissa. Hän on opettanut nykytanssia mm. Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksen sekä Tampereen Konservatorion ammatillisen toisen asteen tanssinopiskelijoille. Samuli kuuluu Tanssivirtaa Tampereella –festivaalin taiteelliseen suunnitteluryhmään.

Koreografina hän on ollut perustamassa yhdessä ohjaaja Martina Martin kanssa Gnab Collective -teatteriryhmää, jonka ensimmäinen tuotanto BANG! nähtiin Helsingin juhlaviikoilla 2009. Samuli Roinisen koreografioita ovat mm. Santeri Sammakon seikkailut (MD 2015), Sirkku Peltolan ohjaukset Lento (TTT 2013) ja Suomen hevonen (TTT 2005), Tanssiva Muumilaakso (MD 2010), Loose Ends (MD 2010), Valkoisen suorakulmion rakastavaiset (2009), Arabian jänis (MD 2008) sekä Rajattu tila (2005). Roinisen teoksia on esitetty paitsi Suomessa, myös USA:ssa, Portugalissa, Hollannissa, Ruotsissa, Saksassa, Virossa, Japanissa ja Kiinassa.

Tanssiteatteri MD on toiminut tanssitaiteen lipunkantajana Tampereella ja Pirkanmaalla jo 20 vuotta ja herättänyt kasvavaa kiinnostusta niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. MD:n ohjelmiston punaisena lankana ovat korkeatasoinen koreografia ja taitava tanssijantyö. Ohjelmistossa on niin huikean visuaalisia liikkeeseen perustuvia teoksia aikuisille ja nuorille kuin koskettavia ja hauskoja tanssiteatteriteoksia koko perheelle.

Hintalappu

Työryhmässä yksi tanssija ja yksi avustaja

Hinta sisältää esityskorvauksen, päivärahat, matkat ja majoitukset.

Hinta tiedusteltavissa.

Raideri

Rakennusaika n. 1,5 h, purku n. 30 min

Tila n. 4 x 4 m, soveltuu hyvin pieniinkin tiloihin, esim. päiväkodit ja kirjastot

Koko

Pieni, lasten tanssiteatteriesitys. Soveltuu monenlaisiin tiloihin, ei erityisiä teknisiä vaatimuksia. Yleisö istuu tyynyillä esiintyjän ympärillä.

Aika

Neuvoteltavissa.

Muut

Yleisökeskustelu/taiteilijatapaaminen esityksen yhteydessä mahdollinen.

Yhteystiedot