Tanssiteatteri MD

Teos

Secunda Prattica on koreografi Mari Rosendahlin, taiteilija Stefan Lindforsin ja säveltäjä Jussi-Pekka Nuton kolminäytöksinen partituuri viidelle tanssijalle ja yhdelle höönteiselle. Yleisön ja kriitikoiden suosikiksi nopeasti noussut teos on surrealistinen taidematka, joka antaa katsojan mielikuvitukselle vapauden maalata maisemaa illuusion, kehon kielen ja kosketusten kautta. Secunda Prattica kuljettaa yleisön barokki- ja oopperaviitteiden kautta tunnelmoivaan ja hypnoottiseen mantraan sekä ihmisten välisiin kohtaamisiin.

Secunda Prattica on katsojaansa virittävä ja rentouttava, harvinaisen kaikinpuolisesti onnistunut tanssiteos. Suurenmoisinta on, että MD aivan selvästi irtautuu modernin maailman isosta Secundasta.” - Pertti Julkunen, Aikalainen

Esityksen kesto 50 min

Koreografia Mari Rosendahl

Visualisointi Stefan Lindfors

Sävellys Jussi-Pekka Nuto

Tanssi Suvi Eloranta, Elina Jakowleva, Joel Alalantela/Anniina Kumpuniemi, Ville Oinonen ja Samuli Roininen

Sopraano Suvi Eloranta

Valosuunnittelu Sari Mayer

Äänisuunnittelu Jaakko Pimperi

Teatteriteknikko Henri Puolitaival

Puvustus Mari Rosendahl ja Stefan Lindfors

Puvustuksen toteutus Osk Työhuone Hengari: Elina Vättö, Inka Hahto, Ella Kauppinen ja Sari Vaittinen

Kampaukset ja maskeeraus Pepina Granholm

Kuvat Harri Hinkka

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Mari Rosendahl on tanssija-koreografi, tanssinopettaja, joka on saanut koulutuksensa Suomen Kansallisoopperassa. Hän on toiminut Tanssiteatteri MD:ssä vuodesta 1997 ja ollut perustamassa Tanssiteatteri Danscoa 1988. Rosendahl on tanssinut useissa nykytanssiteoksissa ja suunnitellut koreografioita eri teattereille, Tampereen musiikkiakatemialle, kesäteattereihin sekä Oopperaan. Hänen viimeisimmät koreografiat ennen Secunda Pratticaa ovat Verdin Kohtalon Voima Tampereen Ooperalle 2016 sekä Pieni Lelukauppa MD:lle 2014. Rosendahlin nykykoreografiat ovat vierailleet kansainvälisillä teatteri- ja tanssifestivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Stefan Lindfors on Taideteollisesta Korkeakoulusta vuonna 1988 valmistunut sisustusarkkitehti ja huonekalusuunnittelija. Lindfors liikkuu vaivattomasti taiteen ja muotoilun eri aloilla niin muotoilijana, kuvanveistäjänä ja elokuvaohjaajana. Hän on toteuttanut uransa aikana useita kansainvälisiä projekteja sekä suunnitellut muun muassa astioita, huonekaluja, valaisimia, vaatteita ja kankaita yrityksille kuten Arabia, Iittala, Marimekko, Swatch ja Ingo Maurer. Lindfors on saanut useita kotimaisia ja ulkomaisia palkintoja töistään ja hän on esillä lukuisissa museoissa ympäri maailmaa.

Jussi-Pekka Nuto on tamperelainen säveltäjä. Nuton sävellystuotanto pitää sisällään pääasiassa kamarimusiikkia erilaisille kokoonpanoille. Nuto on Tampereen Konservatorion lehtori ja opettaa myös Tampereen ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelmassa. Tanssiteatteri MD:lle Nuto on säveltänyt musiikkia Mari Rosendahlin teoksiin Rafael, 400 askelta ja Klaffi sekä Anniina Kumpuniemen koreografiaan Ronja Ryövärintytär.

Tanssiteatteri MD on toiminut tanssitaiteen lipunkantajana Tampereella ja Pirkanmaalla jo 20 vuotta ja herättänyt kasvavaa kiinnostusta niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. MD:n ohjelmiston punaisena lankana ovat korkeatasoinen koreografia ja taitava tanssijantyö. Ohjelmistossa on niin huikean visuaalisia liikkeeseen perustuvia teoksia aikuisille ja nuorille kuin koskettavia ja hauskoja tanssiteatteriteoksia koko perheelle.

Hintalappu

Työryhmässä 5 tanssijaa, 2 avustajaa ja 2 teknikkoa

Hinta sisältää esityskorvauksen, päivärahat, matkat ja majoitukset.

Hinta tiedusteltavissa.

Raideri

-Rakennusaika 12-16 h, purku n. 2 h

-Tila n. 11 x 11 m, tarvitaan koko tilan kattava valo- ja äänikalusto

-Valkoinen tanssimatto

-Tarkemmat tiedot teknisessä riderissä (liite)

secunda_prattica_tech_rider.pdf secunda_prattica_valokartta.pdf

Koko

Aikuisten nykytanssiteos, tarvitaan n. 11x11m näyttämö

Aika

Neuvoteltavissa.

Muut

Yleisökeskustelu/taiteilijatapaaminen esityksen yhteydessä mahdollinen.

Yhteystiedot

Secunda Prattica traileri: https://vimeo.com/198815950

Tiedustelut paula.haajanen@tanssiteatterimd.fi / p. 050 550 7019

www.facebook.com/TanssiteatteriMD www.twitter.com/TeatteriMD www.instagram.com/tanssiteatterimd

www.tanssiteatterimd.fi