Tanssiteatteri MD

Teos

Rakastetut muumihahmot ihastuttavat visuaalisesti häikäisevässä koko perheen tanssiseikkailussa, jossa kroolataan, tassutellaan ja valssataan oikein olan takaa!

Tanssiva Muumilaakso on Tove Janssonin Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia -teoksen pohjalta käsikirjoitettu tanssiteos, joka avaa Janssonin teoksista tuttuja näkymättömyyden, toiseuden ja erilaisuuden teemoja. Tanssi, musiikki ja visuaaliset elementit kietoutuvat toisiinsa luoden kokonaisvaltaisen ja valloittavan maailman, joka on kaikille tuttu Janssonin tarinoista.

Tanssiva Muumilaakso-teos liittyy Suomen kulttuuriohjelman Dancing Moominvalley Shanghai EXPO -hankkeeseen ja se esitettiin Shanghain EXPOSSA vuonna 2010. Kokonaisuus palkittiin myös Shanghai EXPO 2010 Kulttuuripalkinnolla ainoana Suomen paviljongin kulttuuriohjelman osallistujista.

Tekijät ovat herättäneet muumihahmot talviuniltaan ja tanssittavat heitä visuaalisen hurmaavan kauniilla näyttämöllä. […] Yksi tärkeimmistä viesteistä kertoo, kuinka tärkeää on löytää oma itsensä ja tulla nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi sellaisenaan.” Päivi Kuokkanen, Ylöjärven Uutiset 14.4.2010

Kesto 50 min

Suosittelemme yli 3-vuotiaille

Käsikirjoitus, ohjaus ja koreografia Samuli Roininen

Käsikirjoitus, sävellys ja äänisuunnittelu Heikki Mäenpää

Esiintyjät Suvi Eloranta, Elina Jakowleva, Anniina Kumpuniemi, Samuli Roininen, Mari Rosendahl, Joel Alalantela (vier.), Sonja Pälli (vier.)

Pukusuunnittelu ja visuaalinen toteutus Carmela Wager

Projisointi- ja visuaalinen toteutus Sanna Malkavaara

Valosuunnittelu Sari Mayer

Peruukit ja hatut Anni Hiro

Teoskuvat Ari Ijäs

Esitysoikeudet Agency North / Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat, ©Moomin Characters™

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Samuli Roininen: Opiskeltuaan Turun Taideakatemiassa ja Rotterdamse Dansacademiessa (1993 -1997) Samuli on esiintynyt yli kahdessakymmenessä maassa ympäri maailmaa. Hollannissa hän tanssi mm. Josette Baîsin, Martin Butlerin, Nils Christen, Nacho Duaton, Hans van Manenin, Jiri Kyliànin sekä Piet Rogien teoksissa.

Tanssiteatteri MD:ssä hän on ollut tanssija-koreografina vuodesta 2003 ja tanssinut MD:n omien koreografien töiden lisäksi mm. Helena Franzénin, Tommi Kitin, Jenni Kivelän, Jyrki Karttusen, Ari Nummisen, Liisan Pentin sekä ohjaaja Anna-Elina Lyytikäisen teoksissa. Samuli on säännöllisesti vieraillut koreografina ja pedagogina myös puheteatterin puolella sekä tanssinalan oppilaitoksissa. Hän on opettanut nykytanssia mm. Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksen sekä Tampereen Konservatorion ammatillisen toisen asteen tanssinopiskelijoille. Samuli kuuluu Tanssivirtaa Tampereella –festivaalin taiteelliseen suunnitteluryhmään.

Koreografina hän on ollut perustamassa yhdessä ohjaaja Martina Martin kanssa Gnab Collective -teatteriryhmää, jonka ensimmäinen tuotanto BANG! nähtiin Helsingin juhlaviikoilla 2009. Samuli Roinisen koreografioita ovat mm. Santeri Sammakon seikkailut (MD 2015), Sirkku Peltolan ohjaukset Lento (TTT 2013) ja Suomen hevonen (TTT 2005), Tanssiva Muumilaakso (MD 2010), Loose Ends (MD 2010), Valkoisen suorakulmion rakastavaiset (2009), Arabian jänis (MD 2008) sekä Rajattu tila (2005). Roinisen teoksia on esitetty paitsi Suomessa, myös USA:ssa, Portugalissa, Hollannissa, Ruotsissa, Saksassa, Virossa, Japanissa ja Kiinassa.

Tanssiteatteri MD on toiminut tanssitaiteen lipunkantajana Tampereella ja Pirkanmaalla jo 20 vuotta ja herättänyt kasvavaa kiinnostusta niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. MD:n ohjelmiston punaisena lankana ovat korkeatasoinen koreografia ja taitava tanssijantyö. Ohjelmistossa on niin huikean visuaalisia liikkeeseen perustuvia teoksia aikuisille ja nuorille kuin koskettavia ja hauskoja tanssiteatteriteoksia koko perheelle.

Hintalappu

Työryhmässä 6 tanssijaa ja 2 teknikkoa

Hinta sisältää esityskorvauksen, päivärahat, matkat ja majoitukset.

Hinta tiedusteltavissa.

Raideri

-Rakennusaika 12 h, purku n. 2 h

-Tila n. 10 x 10 m, tarvitaan koko tilan kattava valo- ja äänikalusto

-Valkoinen tanssimatto

-Tarkemmat tiedot teknisessä riderissä (liite)

dancing_moominvalley_rider.pdf

dancing_moominvalley_light_plot.pdf

Koko

Lasten tanssiteatteriteos, tarvitaan n. 10x10m näyttämö

Aika

Neuvoteltavissa.

Muut

Yleisökeskustelu/taiteilijatapaaminen esityksen yhteydessä mahdollinen.

Yhteystiedot