Tanssiteatteri Minimi

Teos

Cilla Backin ohjaama Tarantata pohjautuu Etelä-Italiassa tunnettuun tarantella-tanssiin sekä tarinoihin elämässään ääritilanteeseen ajautuneista naisista.

Tarantella-myytiin mukaan Tarantula-hämähäkin pistoksen saaneen naisen elämä muuttuu täysin. Myrkyn levitessä hänen elimistöönsä naisesta tulee vieras, ”tarantata”. Mystinen voima ohjaa hänen tahtoaan ja kehoaan. Mitään hoitoa ei ole. Lääkäristä tai papista ei ole apua. On kuitenkin yksi keino parantua ja se on tarantella-tanssi. Vapautuakseen riivauksesta naisen on tanssittava tamburiinin tahdissa tunteja, öitä, päiviä ja viikkoja.

Tanssiteatteriesityksessä on kolme naishahmoa, jotka tarjoilevat yleisölle maistiaisia Apulian alueen (italiaksi Puglia) leivästä, pucciasta. Naiset muuntautuvat miehen soittaman tamburiinin tahdissa roolihahmoiksi, jotka kertovat tarinoita ”tarantoitumisestaan”. Teoksessa käsitellään muun muassa rakkauden, yksinäisyyden, seksuaalisuuden, sairauden, vanhuuden ja kuoleman teemoja. Eräinä naistarinoiden innoittajina ovat olleet historialliset henkilöt, kuten italialainen runoilija Alda Merini, joka oli ehdolla Nobel-palkinnon saajaksi sekä meksikolainen kuvataiteilija Frida Kalho. Sen lisäksi tarinoiden aineksia on löytynyt myös Nobel-palkinnon saaneen ruotsalaisen kirjailijan Selma Lagerlöfin saduista, sekä Fernando Pessoan runoista. Tarantella-tanssi oli rituaali, jossa ääritilanteeseen ajautunut nainen sai yhteisön tukemana ”tulla hulluksi”. Rituaalitanssissa ”tarantata” kohtasi pimeytensä, päästi irti demoneistaan ja pystyi syvän paranemisen kautta palaamaan takaisin täysivaltaiseksi yhteisön jäseneksi.

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Ohjaus, käsikirjoitus, lavastus ja puvustus: Cilla Back

Esiintyjät: Johanna Jauhiainen, Liisa Ruuskanen, Riikka Puumalainen ja Antti Raekallio

Valosuunnittelu: Sam Siltavuori

Äänisuunnittelu: Antti Raekallio

Tuotanto: Tanssiteatteri Minimi

Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut suomalaissyntyinen ohjaaja Cilla Back. Ohjauksen ja käsikirjoittamisen lisäksi Back vastaa teoksen lavastuksesta ja puvustuksesta. Cilla Back on kouluttautunut teatterialalle Italiassa ja ohjannut Italian sekä Suomen lisäksi muun muassa Sveitsissä, Saksassa, Ranskassa ja Norjassa. Tarantatan jälkeen Cilla Back ohjaa Saksan Heidelbergin kaupunginteatterissa Pipsa Longan käsikirjoittaman näytelmän Lauluja harmaan meren laidalta.

Hintalappu

Laskutettuna 2800€ ( alv. 0%) sis. päivärahat

Lavastukset ja muu tarpeisto kuljetetaan Minimin omalla pakettiautolla paikanpäälle.

Raideri

Henkilömäärä kiertueella: 5-6

Tilan tarve: 11m x 19m

Rakennusaika: 8h

Ryhmällämme on oma teknikko, roudareita tarvitaan tilan ja lähtötilanteen mukaan.

Lataa valokartta/tekninen rider tästä: http://www.minimi.fi/media/14852/Tarantata%20pohjakuva%20ja%20valokartta.pdf

Koko

Esitys on keskisuuri. Esityksessä on kohtauksia, joita ei suositella lapsille.

Esityksen kesto n. 90 min, ei väliaikaa.

Aika

Esitys on tilattavissa joustavasti. Tilaajan kanssa sovitaan erikseen kaikkia miellyttävä ja toimiva ratkaisu. Esityksiä voi olla max. kaksi päivässä.

Muut

Esityksen jälkeen yleisökeskustelu (max. 30 min) mahdollinen.

Yhteystiedot

TANSSITEATTERI MINIMI

Suokatu 42/2, 70110 Kuopio

+358 44 066 73 38

minimi(at)minimi.fi

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=8q1DOE3lTaw

Lisätietoa ja kuvia teoksesta Minimin nettisivuilta: http://minimi.fi/events/event/cilla_back_tarantata/