Tanssiteatteri Minimi

Teos

No. 3 (abstract joys of being) käyttää lähtökohtanaan amerikkalaisen kuvataiteilija Agnes Martinin teoksia. Martin noudatti maalauksissaan yli viiden vuosikymmenen ajan hypnoottista, musikaalista ja jopa pakonomaista toistoa. Hän keskittyi maalauksissaan lähes yksinomaan viivoihin, ruudukoihin ja monivivahteisiin värikenttiin, jotka tuntuvat jatkuvan loputtomiin aina maalauskankaan ulkopuolelle. Martin puhui usein töidensä yhteydessä ilon, kauneuden ja viattomuuden kokemisesta.

No. 3 (abstract joys of being) hyödyntää Martinin maalauksien tyyliä liikkeen, äänisuunnittelun ja valosuunnittelun lähtökohtana. Teoksen muoto seuraa Martinin maalausten hypnoottista äärettömyyden tuntua; liike jatkuu loputtomasti erilaisia dynamiikkoja, rytmiä sekä yksityiskohtia varioiden.

Teos on osa kolmiosaista sarjaa, jonka ensimmäinen osa nähtiin SEADissa Salzburgissa lokakuussa 2015. Toinen osa esittiin Kokkolan Talvitansseilla ja viimeinen osa sai ensi-iltansa Kuopiossa, Sotkulla, toukokuussa 2016.

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

KONSEPTI, OHJAUS JA KOREOGRAFIA: Milla Koistinen

KOREOGRAFIA JA ESITYS: Riikka Puumalainen ja Sannamaria Kuula

ÄÄNISUUNNITTELU: Jochen Arbeit, Donald Beteille

VALOSUUNNITTELU: Sam Siltavuori

VIDEOSUUNNITTELU: Lennart Laberenz

TUOTANTO: Tanssiteatteri Minimi

KANTAESITYS: 19.5.2016, Sotku, Kuopio

KUVAT: Petra Tiihonen

Milla Koistinen on valmistunut Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi vuonna 2004. Kouluaikana hän työskenteli muun muassa Marjo Kuuselan, Ervi Sirénin, Kenneth Kvarnströmin, Sanna Kekäläisen ja Arja Tiilin kanssa. Vuonna 2006 hän muutti Brysseliin, jossa hän aloitti työt Les Ballets du Grand Maghreb -ryhmässä. Belgiassa Koistinen on työskennellyt muun muassa NTGentissä Peter Verhelstin kanssa, Poni-kollektiivissa ja Convulsions-projektissa. Koistinen on tanssinut muun muassa Kristian Smedsin, Hiroaki Umedan, Christine Gaiggin, Hans van den Broeckin ja Heddy Maalemin teoksissa. Kesällä 2010 Koistinen oli yksi danceWEB-stipendiaateista Wienin Impulstanz-festivaalilla.

Vuonna 2012 Koistinen valmistui koreografiksi HfS “Ernst Busch”/HZT Berlin –koulusta. Hänen teoksiaan on esitetty HAU Hebbel am Ufer –teatterissa, Tanzhaus nrw:ssä, Uferstudioilla, Bayer Kulturhausissa, Jojossa ja Teatteri Naamiossa ja Höyhenessä. Hän on tehnyt yhteistyötä Solistenensemble Kaleidoskopin, ohjaaja Janne Reinikaisen ja äänitaiteilija Dirk Huelstrunkin kanssa.

Koistinen on opettanut muun muassa Teatterikorkeakoulussa, Tampereella Nätyllä, Outokummussa, Helsingin Kaupunginteatterissa, HZT:ssä, Marameo-studiolla ja Dock11:ssä Berliinissä, Sasha Waltz & Guests –ryhmässä, SEAD-Akatemiassa Salzburgissa, Espace Catastrophessa Brysselissä, Tanzhaus Zürichissä, Tanzhaus NRW:ssä, Iceland Academy of Artsissa sekä Palestinian Popular Art Centerissä Ramallahissa.

Hintalappu

Näyttämöversio: 1800€ (laskutus, alv 0%) sis. päivärahat

Galleria tai muu tila: 1200€ (laskutus, alv 0%) sis. päivärahat

Kiertueella henkilömäärä 2-4. Useimmiten 3 (kaksi tanssijaa, yksi teknikkoa). Matkustavat kaikki Kuopiosta, tekniikka/kuljetettava tavara kuljetetaan paikan päälle omalla pakettiautolla.

Raideri

Teoksesta on saatavilla kaksi eri versiota: Näyttämöversio ja galleriaversio.

Galleriaversiossa on vain kaksi tanssijaa ja yksinkertainen äänentoistolaite, joka tuodaan omasta takaa. Oma teknikko on (Suomen sisällä) mukana. Rakennusaika 1h, purku 0,5h. Tilantarve minimissä 70m2. Esitys on hyvin muuntautumiskykyinen, mutta esityksen alussa esiintyjien etäisyys toisistaan olisi hyvä olla vähintään 5m. Yksi maadoitettu pistorasia esiintymisalueen vieressä. Kesto n. 40 min.

Näyttämöversiossa lava oltava vähintään 8x8m. Tila on saatava pimeäksi, ja kattoon on kiinnitettävä kuusi projektoria, jotka luovat video-installaation. Musta lattia. Rakennus aika yksi päivä ja seuraavana päivänä läpimeno mentävä ennen esitystä. Tekniikka ja kaikki valo-äänilaitteet mahdollista tuoda omasta takaa. Yleisö voi liikkua vapaasti tilassa ja istumapaikkoja on rajoitettu määrä. Teoksen kesto on n. 50 min.

Koko

Galleriaversio on pieni, ja helposti liikuteltavissa.

Näyttämöversio on isompi, sillä siihen kuuluu video-installaatio.

Aika

Esitys on tilattavissa joustavasti. Tilaajan kanssa sovitaan erikseen kaikkia miellyttävä ja toimiva ratkaisu. Esityksiä voi olla max. kaksi päivässä.

Muut

Esityksen jälkeen mahdollista pitää yleisökeskustelu (max. 30min)

Yhteystiedot

TANSSITEATTERI MINIMI

Suokatu 42/2, 70110 Kuopio

+358 44 066 73 38

minimi(at)minimi.fi

Lisää tietoa ja kuvia esityksestä: http://minimi.fi/events/event/milla_koistinen_no3_abstract_joys_of_being/

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=6G1d8BzQiqE

Koko teos (Videotaltiointi on kenraaliharjoituksesta. Video on editoitu ja lyhyempi kuin alkuperäinen versio. Se kuitenkin kattaa teoksen kronologisessa järjestyksessä. Alun videoinstallaatio on hyvin lyhyenä editoinnissa, koska sitä ei ole mahdollista dokumentoida pimeyden takia): https://vimeo.com/179318424