Tanssiteatteri Tsuumi

Teos

Meidän perintö on kolmen naisen omakohtainen ja intiimi vuoropuhelu, joka tempaa yleisön mukaan pohtimaan niitä jälkiä, joita äidit ja äitienäidit ovat jättäneet meihin sekä sitä, millaisia jälkiä tulemme jättämään omiin jälkeläisiimme. Äitiyden ikiaikaisuuteen pureudutaan tanssin, musiikin ja puheteatterin keinoin.

Meidän perintö on paljas ja äärimmilleen virittynyt näyttämöteos, jonka keskiössä ovat ihmisääni ja keho teemanaan äitiyden voima ja haavoittuvaisuus, lihallisuus ja eläimellisyys.

Näyttelijä Elsa Saisio, tanssija Reetta-Kaisa Iles ja laulaja Charlotta Hagfors haastattelivat teoksen lähdemateriaaliksi omia äitejään sekä äidinäitejään hahmottaakseen sukupolvien ketjussa äideiltä tyttärille kulkevaa henkistä perintöä. Teosta varten tekijät ovat myös syventyneet suomalaisten naisten historiaan niin historiankirjoituksen, kuvataiteiden kuin psykoanalyysinkin kautta.

Teoksen kaksi puoliaikaa ovat maisemaltaan hyvin erilaiset. Ensimmäinen osa asettuu tutun oloisesti kahvikupin äärelle, pysähtyy henkilökohtaisiin tarinoihin ja ottaa vauhtia faktoista. Toinen osa taas soi ja liikkuu alitajunnan maisemissa, antautuu tiedostamattoman äärelle, möyhien mieltä sanattomasti, tanssien ja laulaen.

Esityksen kesto 1 tunti 45 minuuttia, sisältäen väliajan.

Teoksen ensi-ilta oli Helsingisä, Teatteri Avoimissa Ovissa 15.11.2016

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Näyttämöllä:

Muusikko Charlotta Hagfors

Koreografi-tanssija Reetta-Kaisa Iles

Näyttelijä Elsa Saisio

Skenografia: Jaana Kurttila

Äänisuunnittelu: Vesa Norilo

Konsepti: Työryhmä

Alun kuva: Hanna Koikkalainen

Tuotanto: Tanssiteatteri Tsuumi ja työryhmä

Tanssiteatteri Tsuumi on helsinkiläinen, vahvasti kansanperinteen juurruttama, rosoa ja inhimillisyyttä rakastava tanssiteatteri, joka imee voimansa arkaaisista juurakoista ja ammentaa inspiraationsa ympäröivästä maailmasta. Tanssiteatteri Tsuumi tekee monimuotoista esitystaidetta, jossa pääpaino on tanssin ja musiikin, liikkeen ja rytmin synteesissä. Tanssiteatteri Tsuumi on perustettu vuonna 1999 ja se toteuttaa vuosittain 2-4 kantaesitystä.

Hintalappu

esityskorvaus (sis. päivärahat ym.), 0% alv laskettuna vai verokortilla, montako henkeä matkustaa ja mistä, rahti – mahdollisimman hyvin eriteltynä!

Vierailulle matkustavaan työryhmään kuuluu 5 henkilöä, jotka matkustavat Helsingistä.

Esityspalkkiot työnantajakuluineen, matkoineen ja päivärahoineen laskutetaan Taideosuuskunta Tsuumin toimesta (ALV 0 %).

Hinta kerrotaan pyydettäessä.

Tilaaja järjestää työryhmälle majoituksen.

Raideri

tekniset vaatimukset (valo, ääni, lattian materiaali ja väri jne.), tilat (min. ja max. syvyys, leveys ja korkeus), onko ryhmällä oma teknikko, arvioitu rakennusaika, muut tarpeet?)

Esiintyjiä on 3 kpl ja kiertuehenkilökuntaan kuuluu 5 henkilöä. Teoksen äänimaailma toteutetaan pääosin esiintyjien toimesta sekä osin äänisuunnittelija tietokoneelta.

Esityspaikkatoive: Teatterisali nousevalla katsomolla minimikoko 6 m x 6 m. Korkeus vähintään 4 metriä. Valkoinen tanssimatto tai lattia.

Tekniset tarpeet: Teatteritilan valotekniikka: perus taka-, etu- ja sivuvalot, muuten toteutetaan tilasta löytyvän kaluston mukaan. Äänitekniikka: PA systeemi tarvitaan tilaajan puolelta, työryhmä tuo mukanaan langattomat mikrofonit, lähettimet ja vastaanottimet (3 hlö) sekä läppärin, jolta muut kuin lavaäänet ajetaan. Esitykseen tarvitaan lisäksi seitsemän erilaista tuolia/pallia ja kahvinkeitin. Rakennus- ja harjoitusaika noin 6 tuntia.

Koko

Sopii pienille ja keskikokoisille näyttämöille. Soveltuu katsojille 12-vuotiaista ylöspäin. (Ei kuitenkaan sisällä mitään sopimatonta pienemmille katsojille)

Aika

Esitysaikataulu sovittavissa tarpeen mukaan.

Muut

Esityksen jälkeen voidaan järjestää yleisökeskustelu, joka sisältyy hintaan.

Tarvittaessa voidaan räätälöidä erilaisia liikkeellisä ja äänenkäytöllisiä työpajoja tilaajan toiveiden ja esityksen tematiikan mukaan halutulle kohderyhmälle. (erillinen hinta)

Meidän perintö -teaservideo :https://vimeo.com/189894853

Meidän perintö -traileri: https://vimeo.com/198330297

Koko esitystaltiointi löytyy Vimeosta. Linkki ja salasana lähetetään pyydettäessä.

Arvio Helsingin Sanomat 17.11.2016: arvio_hs_171116_meidan_perinto.pdf

Arvio HBL 17.11.2016: arvio_meidan_perinto_hbl_171116_dansteaterrecensio_om_modrar_och_anmodrar.pdf

Arvio Teatteri & Tanssi -lehti 1/2017: arvio_meidan_perinto_teatteritanssi_1_2017.pdf

Yhteystiedot