Tero Saarinen Company

Tero Saarinen ja Kimmo Pohjonen

Vuonna 1996 perustetun Tero Saarinen Companyn toiminnan perimmäisenä tarkoituksena on edistää humaania maailmankuvaa ja inhimillisiä perusarvoja tanssin kautta sekä lisätä ihmisten ymmärrystä kehollisuudesta ja sen merkityksestä hyvän elämän edistäjänä.

Ryhmä on esiintynyt jo lähes 40 maassa ja sen toimintaan kuuluvat myös kansainvälinen opetustoiminta sekä yhteisölliset hankkeet.

Lisäksi Saarinen tekee yhteistyötä muiden nimekkäiden tanssiryhmien kanssa; hänen teoksiaan ovat esittäneet muun muassa National Dance Company of Korea, Nederlands Dans Theater (NDT1), Batsheva Dance Company, Lyon Opéra Ballet ja Suomen Kansallisbaletti.

Koreografina Tero Saarinen on tunnettu omaperäisestä, tasapainolla ja epätasapainolla leikittelevästä – usein ”rujonkauniiksi” luonnehditusta – liikekielestään, joka yhdistää vaikutteita aina butosta ja kamppailulajeista balettiin ja nykytanssiin. Hänen laajaa kansainvälistä tunnustusta saaneille teoksilleen on ominaista myös elämyksellinen kokonaistaideteosmaisuus: esiintyjien vahva tulkinta, viimeistelty visuaalisuus sekä usein elävän musiikin käyttö.

HUOM! Teos julkistetaan 14.3.2017

Breath on koreografi-tanssija Tero Saarisen ja harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosen uusi duetto, joka saa ensi-iltansa Montréalissa, Kanadassa 17.4.2018. Esityksen kesto on n. 60-70 min, ei väliaikaa.

Vahvasta esiintyjyydestään ja omaleimaisesta liikekielestään tunnettu Saarinen sekä taiteenlajiaan ainutlaatuisella tavalla uudistanut harmonikkataiteilija Pohjonen yhdistävät voimansa ja ottavat toisistaan mittaa äänen ja liikkeen voimaverkossa. Elävä musiikki, tanssi ja visuaalisuus kietoutuvat yhteen luoden villejä muotoja ja myyttisiä mielikuvia – beckettmäisellä elämän pohdinnalla ja absurdilla huumorilla maustettuna.

Teoksen valo- ja lavastussuunnittelusta vastaa Saarisen vakiintunut yhteistyökumppani Mikki Kunttu ja puvuista Suomen johtaviin muotisuunnittelijoihin lukeutuva Teemu Muurimäki.

Breath-kiertue tuo karismaattiset, omilla aloillaan Suomen kansainvälisesti menestyneimmät artistit kotimaisten yleisöjen ulottuville. Erityisesti Saarisen nousu lavalle on harvinaisuus: poikkeuksellisen valovoimaisena esiintyjänä tunnettu koreografi on tanssinut yleisölle Suomessa edelliskerran vuonna 2015.

Elävää musiikkia, tanssia sekä hienostunutta visuaalisuutta yhdistävä huippuvierailu on markkinoitavissa erilaisille kohdeyleisöille.

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Tero Saarinen (koreografia ja tanssi) & Kimmo Pohjonen (musiikki)

Valot ja lavastus: Mikki Kunttu

Puvut: Teemu Muurimäki

Teoksen tuottaa Tero Saarinen Company

Hinta

Esityksen hinta: kysyttäessä (sisältää palkat, matkat, päivärahat ja majoituksen sekä Tero Saarisen pitämän 1,5 tunnin workshopin toivotulle kohderyhmälle).

Muu toiminta

Yleisökeskustelu esityksen jälkeen sekä Tero Saarinen tekniikan työpaja yleisölle, harrastajille tai ammattilaisille (noin 1,5 h esitystä edeltävänä päivänä)

Työryhmä

Breath-teoksen mukana matkustaa 7-8 henkilöä: 2 esiintyjää, 3-4 teknikkoa (videoprojisoinneista riippuen) sekä 2 hallintohenkilöä. Työryhmän jäsenet asuvat pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla.

Rahti

Teoksen rahti selviää, kun teos saa ensi-iltansa keväällä 2018. Rahti lähtee Helsingistä ja palaa Helsinkiin.

Raideri

Tarvittava rakennusaika: kokonainen rakennuspäivä ennen esityspäivää.

Esityksessä käytetään teatterin omaa teknistä valo- ja äänikalustoa. Mahdollisesti tarvittavan lisäkaluston vuokraustarve ja kulut jaetaan tasan TSC:n ja teatterin kesken.

Ryhmällä on mukana omia teknikoita, jotka työskentelevät yhdessä talon teknikoiden kanssa.

Koko

Teos on suunnattu suurille näyttämöille ja teos on yleisteos, ei erityisesti suunnattu lapsille.

Teoksen kohderyhminä ovat musiikki- ja tanssiyleisöt.

Kiertueajankohta

Ensisijainen kiertueajankohta toukokuu 2018. Lisäksi syksy 2018 ja kevät 2019 toteutettavissa.

Markkinointimateriaali

Yhteystiedot

Myyntipäällikkö Johanna Rajamäki

Bulevardi 23-27, 00180 Helsinki, Finland

+358 9 6813 1881 (toimisto)

+358 50 371 5773 (matkapuhelin)

johanna.rajamaki@terosaarinen.com

www.terosaarinen.com

facebook: terosaarinencompany

Instagram @terosaarinen

Twitter @terosaarinenco

Linkki traileriin: https://vimeo.com/193768262 salasana: tsc_kiertue

http://kimmopohjonen.com