Tomi Paasonen

Teos

Koreografi Tomi Paasosen Lauantaitanssit on henkilökohtainen, mutta samalla yleismaailmallinen teos, joka on omistettu hänen isälleen, merikapteeni Pauli Paasoselle. Teos yhdistää etäisesti seuratanssien liikekieltä nykytaiteeseen maalaten niin hilpeää Suomi-kuvaa perhemuistojen kautta kuin maailmanmatkaajan laajakatseisuuden maisemia.

Lauantaitanssit käsittelee kuoleman ja elämän rajaa ruumiillisena tapahtumana. Hengitys, tuuli, lapsuudenmuistot ja meritematiikka sekoittuvat poistuvan henkilön rajamailla leijailevaan mielentilaan. Teos nostaa esiin ihmisen elämän kannalta tärkeitä teemoja, kuten kuoleman väistämättömyyden ja sen merkityksen osana täyttä elämää.

Onko ihmisten paikkasidonnaisuus vain illuusio, joka turhaan aiheuttaa erillisyyttä, kun kuitenkin lopulta ihmisten elämät ja kuolemat ovat kovin lähellä toisiaan kaikkine kipuineen, tunteineen ja yhdistävine piirteineen.

Teoksessa piirtyy esiin ihmisen kaipuu melankoliaan, toisaalta kehon pelkotilat ja vapautuminen tuonpuoleiseen. Pauli Paasosen epämusikaalisuus ja totaalinen sävelkorvan puuttuminen yhdistettynä hänen rakkauteensa hulvattomaan lauluun antaa teokselle lempeän, suvaitsevaisen ja rakastavan olemuksen.

Tämä “ihanan vanhanaikainen” teos käsittelee näitä teemoja ja tuntemuksia, hienovaraisesti, ollen samalla kiitollisuuden kyllästämä jäähyväinen ja kumarrus elämänjaksojen päättymisille ja jatkumoille.

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Koreografia, ohjaus, valosuunnittelu: Tomi Paasonen

Äänimaailma: Anssi Laiho

Esiintyjät: Heli Pippingsköld ja Salla-Maria Santos

Puvustus: Pauli, Anna-Lisa ja Tomi Paasonen

Ompelija: Anu Alatyppö

Teoskuvat: Simon Beyer-Pedersen ja Tomi Paasonen

Tuotanto: JoJo – Oulun Tanssin Keskus ja työryhmä

Hintalappu

-Esityspalkkio, päivärahat, matka- ja majoituskulut x 4 henkilöä -Matkat: 2 x Oulu - päämäärä. 1 x Helsinki - päämäärä. 1 x Kuopio - päämäärä

Raideri

TARPEET

-Pöytä, tuoli, savukone, tuuletin -Suojamuoveja 4m x 4m x 8kpl -Musta tanssimatto teipattu syvyyssuunnassa tai musta lattia -Näyttämön minimikoko 8m syvä x 6m leveä

VALOT

-Valkoinen yleisvalaistus + etuvalo -Sinertävä yläviistoinen takavalo -4 tai 3 sivuvalotornia riippuen näyttämön koosta / syvyydestä -Seuraavalla sivulla hahmotetut erikoisspotit

ÄÄNIKALUSTO

Esityksen ääni ajetaan lavan takaosassa sijaitsevasta äänisuunnittelijan työpisteestä. Jos teatteri ei voi toimittaa jotain alla olevista, niin pyydän salin tekniikkavastaavaa ottamaan hyvissä ajoin yhteyttä produktion äänisuunnittelija Anssi Laihoon (amalaiho@gmail.com) -4x XLR-kaapeli 20m -2x aktiivikaiutin (esim. genelec 8010/8020) -4x line-in (XLR) talon mikseriin lavan takaosasta (lavarasia tms.) -2x monitorikaiutinta lavan takaosassa (ohjataan tuotannon mikserillä)

Koko

Pienen näyttämön teos

Muut

Mahdollisuus yleisökeskusteluun

Yhteystiedot

Teoksen vimeo linkki: https://vimeo.com/189318768/3fa30c1be5

lauantaitanssit_dossier.pdf

Tomi Paasonen: +358 40 737 8702/+49 171 269 3089,tomi.paa(at)gmail.com, www.paasonen.com

JoJo - Oulun Tanssin Keskus/Toiminnanjohtaja Helena Lindqvist: +358 (0)50 46 44 880, helena.lindqvist(at)jojo.fi, https://www.jojo.fi/