Willman Dance Company

Teos

Old people, odd people on monipuoliseen liikeeseen pohjautuva tragikoominen nykytanssiteos kahdelle naistanssijalle. Teoksessa on paljon tanssiteatterillisia elementtejä. Tanssijoiden luomien hahmojen vahva läsnäolo on teoksen keskeinen tekijä. Esitys toimii interaktiivisesti tullen kirjaimellisesti yleisön sekaan tanssijoiden liikkuessa välillä yleisön keskellä, kuitenkin luontevasti osallistaen. Vuorovaikutus yleisön kanssa tarjoaa katsojalle kiinnostavan esityskokemuksen.

Old people, odd people asettaa katsojan valintatilanteeseen symbolisen peilin edessä ja ravisuttaa ennakkoluulot esiin. Teos ei kerro vanhuksista, vaikka nimen mukaan saattaisi luulla, vaan erilaisuuden hyljeksinnästä ja yksinäisyydestä. Teoksen aiheella pyritään herättämään pohdintoja eriarvoisuudesta ja omasta tiedostamattomasta arvottamisesta. Elämme yhteiskunnassa, jossa luokkaerot ovat havaittavissa pinnan alla. Pakolaisvirta on median otsikoiden arkea ja maahanmuuttoon liittyvät kysymykset herättävät huolta. Olemmeko vielä valmiita huomaamaan vaikeassa asemassa olevat yksilöt? Otammeko vastuun kaikista vai vain itsestämme?

Teoksen syntyä on innoittanut yhdysvaltalaisen muusikon Tom Waitsin musiikki.

Teoksen kesto 35 min.

Taiteilijat / Ryhmä / Tuottajat

Marjaterttu Willman,koreografia,konsepti Jonna Aaltonen,tanssija Esete Sutinen,tanssija Jukka Huitila,valosuunnittelija Petri Peltovako,äänisuunnittelija Aapo Siikala,pukusuunnittelija Tuija Lindholm,tuottaja

Musiikki Tom Waits, Miles Davis

Willman Dance Company on koreografi Marjaterttu Willmanin johdolla toimiva nykytanssiryhmä. Tanssiryhmä koostuu taiteilijoista, joita yhdistää intohimo tanssiin ja näyttämötaiteeseen. Willman Dance Company luo nykytanssiteoksia, joissa liike on esityksen ydin. Sen ympärille piirtyvät tanssijoiden persoonallisuus, musiikin voima, puvustuksen omaleimaisuus ja valaistuksen tunnelma. Tavoitteena on liikkeen johdolla muodostaa omaperäisiä näyttämöteoksia, jotka pureutuvat inhimillisyyden peruskysymyksiin.

Koreografi Marjaterttu Willman on tehnyt koreografioita vuodesta 2002 Willman Dance Companylle, Kansallisbaletille, Kansallisoopperan Balettioppilaitokselle ja Vantaan Tanssiopistolle.

Hintalappu

Esityskorvaukset sopimuksen mukaan + päivärahat 4 henkilölle(koreografi,2 tanssijaa,valosuunnittelija). Laskutus Tanssin Voima ry. Matkat ja majoitus riippuen paikkakunnasta: 3 henkilöä matkustaa Helsingistä,yksi henkilö Raisiosta. Pakettiauton vuokraus on mahdollinen jolloin rekvisiitta(lasipullot)ja katuvalo(sodium light) kuljetetaan esityspaikalle mukana.

Raideri

Musta tanssimatto.Lava min 8m x 8m,max 10m x 10m. Valaistuksen ajaa valaistusuunnittelija. Äänen ajamiseen tarvitaan tilaajalta äänimies. Teoksessa rekvisiittana vanhoja lasipulloja(neljä laatikkoa rahti/tilaaja järjestää käytetyt tyhjät pullot). Rakennusaika 5h. Purku 1h.

Valokalusto(muokattavissa)

RIG position 17 x 1 kW Fresnell 2 x Light bulb cable (tanssiryhmä tuo, 40 x 7W bulbs)

FOH position - Profile Spot on a floor stand at 150 cm height (follow spot) - Sodium light (“street light”,tanssiryhmä tuo)

Barn doors for all fresnells Iris for the profile All necessary cabling

Gels OW

Control 24 Dimmer channels DMX lighting control board

Koko

Old people, odd people sopii pienempään tai isompaan tilaan esitettäväksi. Tilan käyttö teoksessa näyttämön ja yleisötilan suhteen muokkautuu osittain kunkin esitystilan tarjoamien mahdollisuuksien mukaan. Näin teos näyttäytyy eri tiloissa aina hieman erilaisena.

Teoksen kohderyhmä on nuoret, nuoret aikuiset, aikuiset ja vanhukset. Teoksen ikäsuositus on 10v.,mutta esityksen on nähnyt myös 4v. lapsia, jotka nauttivat esityksestä kovasti. Norssin 7-luokkalaiset olivat koululaisten koeyleisönä keväällä 2015 Teatteri Avoimissa Ovissa. Esityksen jälkeisessä yleisö- keskustelussa myös pojat, jotka eivät olleet koskaan nähneet nykytanssia, osallistuivat keskusteluun. Esitys herätti koululaisissa paljon kysymyksiä ja tulkintoja. Old people, odd people kommunikoi suoraan yleisön kanssa ja se herätti kantaesityksissään kiinnostuksen myös sellaisissa katsojissa, jotka eivät ole nähneet aiemmin nykytanssia tai suhtautuvat nykytanssiin ennakkoluuloisesti. Tom Waitsin musiikki teoksessa oli innoittanut katsojiksi myös musiikin harrastajia, joille nykytanssi oli aiemmin vieras taidemuoto. Teos puhuttelee Tom Waitsin musiikin kautta myös eri ikäpolvia.

Aika

Joustavasti. Kunkin tilaajan kanssa sovitaan erikseen kaikille sopiva ratkaisu. Esityksiä voi olla kaksi päivässä.

Muut

Esityksen jälkeen yleisökeskustelu.

Koreografin vetämä työpaja sisältyy hintaan.

Yhteystiedot

Teoksen videolinkit:

-Old people, odd people –teaser https://vimeo.com/188708252

-Old people, odd people ensi-ilta 2015,pieni näyttämö https://vimeo.com/127999076 salasana: m4Rji5

-Old people, odd people Edanco festivaali 29.9.2016, suuri näyttämö https://vimeo.com/187966071 salasana: m4Rji5

Marjaterttu Willman
puh: 050-560 30 55

sähköposti: marjis@willmandancecompany.fi

www.willmandancecompany.fi

https://www.facebook.com/WillmanDanceCompany/