Wilma-Emilia Kuosa

Teos

GEISHA-tanssikonsertti on Wilma-Emilia Kuosan toinen teoskonsepti, joka pitää sisällään elävän ja livesäestetyn vartalomaalaus valokuvanäyttelyn. Esityskonsepti tarkastelee nuorten naisten asemaa nykypäivänä käyttäen peilikuvanaan myyttisiä geishoja. Fuusio on japanilaisen tradition innoittama, ammentaen siitä visuaalisen ulkomuotonsa, inspiraation äänimaailmaansa ja liikekieleensä. Se päästää ääneen nuoret naiset, jotka ovat kasvaneet ohi ulkonäköpaineista ja yli altavastaajan roolista. Millaisia ovat tämän päivän geishat?

Teoksessa herätetään henkiin valokuvanäyttely, jolla havainnollistetaan naisen asemaa Kuosan ja Meeri Altmetsin yhdessä loihtimassa koreografisessa maailmassa. He houkuttelevat esiin geishojen herkkyyden ja hiljaisen vakaan pidättyväisyyden liikemaailmassaan, jossa jazztanssi kohtaa nykytanssin. Esityskonseptissa on vaihtuva vieraileva tanssija, joka sukeltaa geishan rooliin yhdessä Wilma-Emilian kanssa. Laulaja-säveltäjä Emma Salokoski antaa teoksessa äänensä nuorten naisten aseman puolesta ja säveltää teoksen äänimaailman käyttäen instrumenttina vain omaa kehoaan.

Wilma-Emiliaa liikuttaa geishojen rooli japanilaisessa kulttuurissa, fyysinen tapakulttuuri ja estetiikka. Kuosa haluaa kyseenalaistaa yhteiskunnan luomia odotuksia pärjäämisestä ja nuorten naisten rooleista peilaamalla niitä geishojen perinteisiin. Geisha viettelee vilauttamalla rannetta, kun taas mikään määrä paljasta pintaa ei tunnu riittävän medialle. Wilma-Emilia haluaa purkaa tätä paradoksia riisumalla myyttejä naisvartalon ympäriltä ja muistuttamalla jokaisen naisen oikeudesta omaan kehoonsa. Kaikessa hänen työssään puhuvat samat arvot: tasa-arvoisuus, vähemmistöjen huomioiminen ja seksuaalioikeudet.

Esityksen kesto: 50 min.

Geisha-tanssikonsertin elävä valokuvanäyttely tarjoaa maistiaisia syksyn ensi-illasta Asematilassa 31.3-2.4.

Taiteilijat

Konsepti: Wilma-Emilia Kuosa Koreografia: Meeri Altmets ja Wilma-Emilia Kuosa Sävellys ja laulu: Emma Salokoski Esiintyjät: Wilma-Emilia Kuosa ja vaihtuva vieraileva tanssija Valosuunnittelu ja lavastus: Ellen Virman Vartalomaalaus ja puvustus: Maaren Heiskanen Valokuvaus: Sami Jaamala

Hintalappu

Viisi henkilöä Helsingistä. Esityskorvaukset, päivärahat, matkat(työryhmällä käytössä pakettiauto, jolla roudaus onnistuu bensakuluja vastaan) ja majoitukset, rahti. Yksityiskohtainen tarjous saatavilla pyydettäessä.

Useamman esityksen hinnasta samassa teatterissa voidaan neuvotella.

Raideri

Teos taipuu Galleria tilasta näyttämölle tarpeen mukaan. Minimissään 7x7m, mieluiten 10x10m. Tekniikan raideri toimitetaan pyydettäessä. Teos on kevyt rakenteinen ja sen voi pystyttää puolessa päivässä.

Koko

Teos on kokoillan tanssikonsertti, kesto noin 50 minuuttia. Voidaan esittää festivaalinomaisissa olosuhteissa nopeine rakennuksineen.

Aika

Sopimuksen mukaan.

Muut

Keholliset työpajat - Fyysisten harjoitteiden avulla havainnollistetaan naisten asemaa ja etsitään tapoja voimaantua kehollisesti

Yhteystiedot